Fűszerpaprikakrém

Gasztro

Fűszerpaprikakrém

Nincs is annál jobb, mint a tél derekán elővenni a nyár ízeit. Vagy csak bevásárlás helyett a spájzban sorakozó üvegbe töltött finomságok közül válogatni. Következő receptünket legfőképp azoknak ajánljuk, akik szeretnek lekvárt készíteni, vagy egy egyszerű recepttel csiszolnának jövő nyárra befőzési tudományukon. 

 

Hozzávalók:

piros, apróbb fűszerpaprikák

Tovább olvasok

Elkészítés: 

Azokat az apróbb fűszerpaprikákat, amit nem fűzünk fel, félretesszük. A magházukat kivágjuk és alaposan megnézzük, hogy nincs-e rajtuk sérülés, vagy nem lakik-e bennük valamilyen rovar. Figyeljünk nagyon, hogy csak egészséges paprikából készüljön a krém.

Miután kicsumáztuk és átnéztük a paprikákat kicsit bevágjuk őket, és egy lábosban, annyi vízzel, amennyi ellepi feltesszük főni. Miután a húsuk puhára főtt, kivesszük, hagyjuk kicsepegni majd a hagyományos paradicsompasszírozón (nem darálón!) átpasszírozzuk.

Az így kapott krémet felfőzzük mint a lekvárt, és amikor besűrűsödött, csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Üvegbe töltés után kis tartósítószert célszerű hozzáadni.

Piritóssal, friss péksüteménnyel is kiváló fogás, de hamburgerbe, húsokhoz is ízélményt emelő kísérő lehet. Előnye a bolti szószokhoz képest, hogy csak olyan és annyi összetevőt tartalmaz, amennyit mi engedélyeztünk. Meglepetés nem érhet, maximum akkor, ha túl hamar elfogy. 

 

 
 

 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X