Fűszeres túrókrémmel töltött gombafejek

Gasztro

Fűszeres túrókrémmel töltött gombafejek

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 12 db közepes méretű csiperkegomba
  • 25 dkg rögös túró
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • friss kakukkfű
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük el. Kevés olívaolajon ledinszteljük az apróra vágott újhagymát egy kis sóval. A végén hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a kápia paprikát is. A gombáknak törjük ki a tönkjét, de ne hámozzuk meg őket. Ha nem elég nagy a gombafejben a mélyedés, egy kiskanállal vagy egy evőkanál végével nagyíthatunk a tölteni való részen. Az apróra vágott tönköket és a kiszedett részeket hozzátehetjük a töltelékhez, egy picit még megfuttatva az olajon. Ezután keverjük a töltelékhez a túrót, fűszerezzük sóval, borssal és friss kakukkfűvel. Töltsük meg a gombafejeket, majd tegyük őket tűzálló tálba, és 200 fokon süssük húsz percig.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.