Hozzávalók
- 12 db közepes méretű csiperkegomba
- 25 dkg rögös túró
- 2 szál újhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- friss kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés
Először a tölteléket készítjük el. Kevés olívaolajon ledinszteljük az apróra vágott újhagymát egy kis sóval. A végén hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a kápia paprikát is. A gombáknak törjük ki a tönkjét, de ne hámozzuk meg őket. Ha nem elég nagy a gombafejben a mélyedés, egy kiskanállal vagy egy evőkanál végével nagyíthatunk a tölteni való részen. Az apróra vágott tönköket és a kiszedett részeket hozzátehetjük a töltelékhez, egy picit még megfuttatva az olajon. Ezután keverjük a töltelékhez a túrót, fűszerezzük sóval, borssal és friss kakukkfűvel. Töltsük meg a gombafejeket, majd tegyük őket tűzálló tálba, és 200 fokon süssük húsz percig.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: