Hozzávalók
- 1 nagy gumó édeskömény
- 15 dkg füstölt lazac
- 10 dkg kéksajt
- 2 paradicsom
- 1 citrom leve
- 2 ek méz
- 3 ek balzsamecet
- 2 szívsaláta
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt feketebors

Elkészítés
Az édesköményt tisztítsuk meg, távolítsuk el a külső, keményebb leveleket. Vágjuk nagyon vékony szeletekre, és kevés olívaolajon pirítsuk meg, közben sózzuk meg.
Facsarjunk ki az egyik citrom levét, és keverjük össze az olívaolajjal, a mézzel és a balzsamecettel – ez lesz az öntet. A füstölt lazacot tépkedjük darabokra. A kéksajtot szintén morzsoljuk nagyobb darabokra.
Szeleteljük fel a paradicsomot, tegyük a tál aljába, és borsozzuk meg, majd tegyük rá a salátaleveleket úgy, hogy öblös tálat formázzanak. A szívsaláta belső, zsenge részét aprózzuk meg, és azt szórjuk a közepébe.

Szedjük rá a sült édesköményt, majd a lazacdarabkákat, rá a kéksajtot, és locsoljuk meg az öntettel.

Frissen, azonnal tálaljuk. A saláta önmagában is megállja a helyét könnyű ebédként vagy vacsoraként, de kínálhatjuk pirított bagett szeletekkel is. Vendégváróként sem fogunk szégyent vallani vele.
Ajánljuk még: