Forralt bor

Gasztro

Forralt bor

Borbás Marcsi receptje

Hideg időben mindig jólesik egy pohár fűszeres, illatos forralt bor, mely azonnal átmelegít és minden érzékszervünk számára igazi élmény. Ebben az esetben is nagyon fontos, hogy jó minőségű bort használjunk hozzá, hiszen csak úgy lesz igazán finom a végeredmény. A fűszereket természetesen lehet variálni, és ki lehet kísérletezni, hogy melyik ízkombinációt kedveli legjobban a család. Az enyémben a narancsos, fahéjas aroma dominál.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 7 dl jó minőségű száraz vörösbor
  • 2-3 ek cukor
  • 1 tk méz
  • 4 db egész fahéj
  • 1 ek egész szegfűszeg
  • 2 szem bionarancs
  • 5-6 szem csillagánizs

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Öntsük a bort egy fazékba, és adjuk hozzá a fűszereket. Karikázzuk bele a narancsot és adjunk hozzá kezdetnek két evőkanál cukrot és egy teáskanálnyi mézet. Ezután kezdjük el felmelegíteni a bort. Rövid ideig forraljuk lassú tűzön, épp csak gyöngyözzön. Fontos, hogy ezúttal ne forraljuk ki belőle teljesen az alkoholt. 2-3 percnyi főzés után kapcsoljuk le alatta a lángot, és hagyjuk még néhány percig állni, hogy a fűszerek jól ki tudjanak ázni. Kóstoljuk meg, és ha az ízlésünknek nem elég édes, adjunk még hozzá egy kanál cukrot. Ha elkészültünk, szűrjük át a forralt bor, és tálaljuk csinos poharakban a fűszerekkel és egy karika citrommal dekorálva.

 A cikk megjelenését a METRO támogatja.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.