HOZZÁVALÓK (6 fő részére):
- 2 kg ponty
- 1 kg harcsa
- 0,5 kg kárász vagy keszeg
- 3-4 db paradicsom
- 1 ek zsír
- 4-5 közepes fej vöröshagyma
- 2 szál új fokhagyma
- 5-6 db paprika (fehér, pritamin, kápia)
- 5 ek finomra őrölt házi fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉSE:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Közben meg is sózzuk. A megmosott paprikákat és fokhagymát fölaprítjuk, és a hagymára téve azokat is párolni kezdjük. Öntünk rá egy kevés vizet is, nehogy megégjenek a zöldségek.
Közben a halakat megtisztítjuk. A ponty fejét és farkát levágjuk, a maradékot kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A harcsát is feldaraboljuk, a kárászokat pedig sűrűn beirdaljuk. Ezután besózzuk a halat, de figyeljünk rá, hogy maximum 15 perccel azelőtt végezzük ezt a műveletet, mielőtt a zöldségekhez adnánk.
A ponty- és a harcsafejet hosszában kettéhasítjuk, és elsőként ezeket tesszük a bográcsba. Öntünk rá még egy kis vizet, és 15 percig főzzük. Hozzáadjuk ezután a megmosott paradicsomot is, a legegyszerűbb belereszelni.
Ha letelt a 15 perc, beletesszük az ételbe a halszeleteket és a kárászokat, annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak ellepje, majd felforraljuk. Amikor már erősen forr, akkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és továbbra is nagy lángon főzzük maximum 25 percig.
Ajánljuk még: