Extragyors finomság: tejszínes gombás tarja

Gasztro

Extragyors finomság: tejszínes gombás tarja

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 70 dkg tarja
  • bors
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs petrezselyem

Elkészítés

A vékony csíkokra vágott tarját magas hőmérsékleten egy kevés zsíron pirítsuk meg. Mikor minden húsdarabot körbepirítottunk, vegyük vissza a hőmérsékletet, és adjuk hozzá az apró kockára vágott vöröshagymát, a felkarikázott fokhagymát és a feldarabolt gombát. Az egészet sózzuk meg. Mikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk az ételhez tejszínt, és összefőzzük.

A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és meg is borsozzuk. Ha a tejszín szép sűrűre főtt, szélesmetélttel tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet az Agrármarketing Centrummal együttműködve ebben a videóban készítette el: 

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!