Gasztro

Extra krémes sajtos tészta csirkével

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 5 csirke felsőcomb
  • ½ póréhagyma
  • 5 szelet bacon
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek Univer Mustár
  • Univer Haragos Pista ízlés szerint
  • kb. 3 dl zsíros tejszín
  • 2 dl csirke alaplé
  • 20 dkg gouda sajt
  • 40 dkg csavart tészta

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A bacont felcsíkozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk, majd a baconhöz adjuk. Jól körbepirítjuk, közben rádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, illetve a mustárt is beletesszük. Felöntjük az alaplével vagy vízzel, és puhára pároljuk a csirkét. Közben a folyadékot apránként pótoljuk.

Végül ráöntjük a zsíros tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és krémesre beforraljuk. A tűréshatárunknak megfelelő mennyiségű Haragos Pistával pikáns ízt adunk neki. A tésztát „aldente” állagúra főzzük, majd hozzákeverjük a húsos raguhoz. Azonnal tálaljuk.  

extra-kremes-sajtos-teszta-recept-borbas-marcsi

 

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Retek carpaccio

A carpaccio olasz eredetű előétel, amit jó ötven évvel ezelőtt alkotott meg egy velencei séf. Az eredeti változat hajszálvékonyra szelt nyers marhahúsból készült, azóta azonban sokféle ételt neveznek carpaccionak, ami valamilyen vékonyra szelt vagy gyalult alapanyagból és citromból, ecetből, olajból, fűszerekből áll össze. A kora tavaszi zöldségkínálatban előkelő helyet foglal el a retek – legyen az fekete retek, hónapos retek vagy jégcsapretek. Ez utóbbihoz rendszeresen hozzájuthatunk kedvező áron. Ebben a finom fogásban új életet lehelhetünk ebbe az zöldségbe, elkészíteni pedig tényleg gyerekjáték! A levelét se dobjuk el, jó helye lesz a carpaccioban. Nagyböjtben kincset érnek az ilyen fogások, hiszen ezekkel tudjuk változatosabbá tenni étrendünket. Nem mellesleg vegán, glutén-, tej- és minden allergéntől mentes étel.