Extra krémes sajtos tészta csirkével

Gasztro

Extra krémes sajtos tészta csirkével

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 5 csirke felsőcomb
  • ½ póréhagyma
  • 5 szelet bacon
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek Univer Mustár
  • Univer Haragos Pista ízlés szerint
  • kb. 3 dl zsíros tejszín
  • 2 dl csirke alaplé
  • 20 dkg gouda sajt
  • 40 dkg csavart tészta

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A bacont felcsíkozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk, majd a baconhöz adjuk. Jól körbepirítjuk, közben rádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, illetve a mustárt is beletesszük. Felöntjük az alaplével vagy vízzel, és puhára pároljuk a csirkét. Közben a folyadékot apránként pótoljuk.

Végül ráöntjük a zsíros tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és krémesre beforraljuk. A tűréshatárunknak megfelelő mennyiségű Haragos Pistával pikáns ízt adunk neki. A tésztát „aldente” állagúra főzzük, majd hozzákeverjük a húsos raguhoz. Azonnal tálaljuk.  

extra-kremes-sajtos-teszta-recept-borbas-marcsi

 

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!