Hozzávalók:
- 5 csirke felsőcomb
- ½ póréhagyma
- 5 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek Univer Mustár
- Univer Haragos Pista ízlés szerint
- kb. 3 dl zsíros tejszín
- 2 dl csirke alaplé
- 20 dkg gouda sajt
- 40 dkg csavart tészta
Elkészítés:
A bacont felcsíkozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk, majd a baconhöz adjuk. Jól körbepirítjuk, közben rádobjuk a félkarikára vágott póréhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, illetve a mustárt is beletesszük. Felöntjük az alaplével vagy vízzel, és puhára pároljuk a csirkét. Közben a folyadékot apránként pótoljuk.
Végül ráöntjük a zsíros tejszínt, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, és krémesre beforraljuk. A tűréshatárunknak megfelelő mennyiségű Haragos Pistával pikáns ízt adunk neki. A tésztát „aldente” állagúra főzzük, majd hozzákeverjük a húsos raguhoz. Azonnal tálaljuk.
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: