Epres tejpite

Gasztro

Epres tejpite

Egy isteni epres tejpite receptje Borbás Marcsitól.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 13 dkg cukor
  • vanília
  • 3 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg eper
  • cukor ízlés szerint
  • 1 dkg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A három tojást a cukorral habosra keverjük, mintha piskótát készítenénk. Ha már szép világos, akkor aduk hozzá a tejet egy csipet sót is. Ízesítjük vaníliával, majd óvatosan belekeverjük a lisztet is. Folyékony, híg masszát fogunk kapni. Ezután egy kisebb méretű sütőformát kivajazunk, majd beterítjük az alját cukrozott eperrel. Erre öntjük rá a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt sül szép pirosra. Ha a sütőformát megmozgatva a közepe már rezgős, és nem folyós, akkor el is készült.

 

Ajánljuk még:

Krumplis levendulás rétes

Rafináltabb már nem is lehetne egy rétes: dióval, illatos zöldfűszerekkel, zamatos zöldborssal és levendulával fűszerezve, ropogós tésztaköntösbe bújtatva. Tökéletes vendégváró, amiben izgalmasan kel egybe a levendula a kakukkfűvel, a zöldborssal, a szerecsendióval, pityókásan. A leveles tészta mindig forró sütőbe kerüljön, akkor lesz jó!