Epres tejpite

Gasztro

Epres tejpite

Egy isteni epres tejpite receptje Borbás Marcsitól.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 13 dkg cukor
  • vanília
  • 3 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg eper
  • cukor ízlés szerint
  • 1 dkg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A három tojást a cukorral habosra keverjük, mintha piskótát készítenénk. Ha már szép világos, akkor aduk hozzá a tejet egy csipet sót is. Ízesítjük vaníliával, majd óvatosan belekeverjük a lisztet is. Folyékony, híg masszát fogunk kapni. Ezután egy kisebb méretű sütőformát kivajazunk, majd beterítjük az alját cukrozott eperrel. Erre öntjük rá a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt sül szép pirosra. Ha a sütőformát megmozgatva a közepe már rezgős, és nem folyós, akkor el is készült.

 

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.