Gasztro

Eperkrémleves

Borbás Marcsi receptje

 Hozzávalók: 

  • 50 dkg eper
  • ízlés szerint cukor
  • fél citrom leve
  • 3-4 evőkanál zsíros tejföl
  • friss citromfű
  • friss menta

Elkészítés:

Az epreket alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, durvára felaprítjuk, majd keverünk hozzá egy kanál cukrot, és krémesre turmixoljuk. Mikor úgy gondoljuk, hogy kész, még egy percet turmixoljuk, akkor lesz igazán krémes a végeredmény!

Ezután citromlét csepegtetünk bele, és ízlés szerint menta- és citromfűlevelekkel ízesítjük. Néhány kanál tejfölt keverünk hozzá, hogy krémes és sűrű legyen, majd ezzel is összeturmixoljuk. Készíthetjük akár joghurttal vagy tejszínnel is, mindegyikkel nagyon finom.

Ha jól behűtött alapanyagokkal dolgozunk, akkor máris tálalhatjuk a percek alatt elkészült levest!

Az epres gombócot próbáltad már? 

Ajánljuk még:

Húsvét a határon túl – kár lenne elfeledni ezeket a népszokásokat

Az év hagyományosan legnagyobb sátoros ünnepének szokás- és hiedelemvilága igen változatos képet mutat, ahogy az is, mit őriztünk meg a régiek gyakorlatából, és mi az, amire már csak kulturális kuriózumként emlékezünk. Húsvét a belső és külső feltámadás ünnepe, és bár manapság leginkább egyénre szabottan és szűkebb családi körben éljük meg, tágabb kontextusban sok értékes gondolatot, hiedelmet és hagyományt tartogat Kárpát-medencei közösségünk számára.