Eperkrémleves

Gasztro

Eperkrémleves

Borbás Marcsi receptje

 Hozzávalók: 

  • 50 dkg eper
  • ízlés szerint cukor
  • fél citrom leve
  • 3-4 evőkanál zsíros tejföl
  • friss citromfű
  • friss menta

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az epreket alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, durvára felaprítjuk, majd keverünk hozzá egy kanál cukrot, és krémesre turmixoljuk. Mikor úgy gondoljuk, hogy kész, még egy percet turmixoljuk, akkor lesz igazán krémes a végeredmény!

Ezután citromlét csepegtetünk bele, és ízlés szerint menta- és citromfűlevelekkel ízesítjük. Néhány kanál tejfölt keverünk hozzá, hogy krémes és sűrű legyen, majd ezzel is összeturmixoljuk. Készíthetjük akár joghurttal vagy tejszínnel is, mindegyikkel nagyon finom.

Ha jól behűtött alapanyagokkal dolgozunk, akkor máris tálalhatjuk a percek alatt elkészült levest!

Az epres gombócot próbáltad már?