Eper-bodza duóleves panna cottával: a legédesebb tavaszi leves

Gasztro

Eper-bodza duóleves panna cottával: a legédesebb tavaszi leves

Bodza és eper találkozása egy tökéletes levesben!

Hozzávalók:

Az eperleveshez:

  • 1 kg érett eper
  • 15 dkg cukor
  • 2 db egész fahéj
  • 10 g szegfűszeg
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejszín

A bodzaleveshez:

  • 3 dl bodzaszörp 
  • 3 dl tejszín
  • 2 db fahéjrúd
  • 10 g szegfűszeg
  • 1 db citrom
  • 10 dkg keményítő

A panna cottához:

  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 40 g cukor
  • 2 db lapzselatin

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az eperleves elkészítésével kezdjük a receptet. Ehhez elsőként a citromlével, a fahéjjal és a szegfűszeggel redukciót készítünk. Beletesszük az epret és forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük a cukorral, csipetnyi sóval, citromlével, a végén tejszínnel dúsítjuk.

Ezután újabb redukciót készítünk. Beleöntjük a házi bodzaszörpöt, felforraljuk, majd a keményítővel sűrítjük, citrommal, cukorral, vaníliával ízesítjük.

Fontos, hogy a  kétféle leves ugyanolyan állagú legyen!

Ha megvannak, a panna cottához a tejet a tejszínnel és a vaníliával forraljuk, a zselélapokat beletesszük. Ha zselatin elolvadt, formára hűtjük a keveréket.

Tálaláskor 2 külön kancsóba töltjük a leveseket, és egyszerre beleöntjük a mélytányérba, hogy duó lehessen belőle, a közepére pedig odahelyezzük a panna cottát.

Ha némileg egyszerűbb receptre vágynátok, próbáljátok ki Borbás Marcsi klasszikus eperkrémlevesét, vagy nézzetek szét többi receptünk között!