Életem csokis-diós tortája

Gasztro

Életem csokis-diós tortája

Horváth Anita receptje, amit születésnapi tortapályázatunkra küldött

Hozzávalók: 

  • 12 tojás
  • 36 dkg cukor
  • 32 dkg darált dió
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 sütőpor
  • rum vagy rumaroma

Elkészítés: 

12 tojásfehérjét kemény habbá verünk, beleteszünk 36 dkg cukrot, ismét felverjük, majd a tojássárgáját is beletesszük, és hozzákeverünk még 32 dkg darált diót, 5 evőkanál zsemlemorzsát, majd sütőport. Végül rummal ízesítjük.

Zsírozott, lisztezett (nagyobb méretű) tortaformában, először magasabb hőmérsékleten pár percig, majd a hőfokot alacsonyabbra véve szép lassan készre sütjük.

Hozzávalók a főzőkrémhez: 

  • 3 tojás 
  • 2 tábla tej tortabevonó
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj


Elkészítés:

Három egész tojást kikeverek 25 dkg porcukorral, gőz fölé rakom és két tábla tej és 1 tábla ét tortabevonót (vagy maradék csokimikulást, csokinyulat) olvasztok bele, majd körülbelül 20 percig főzöm a gőz fölött. (Ekkor kiskanállal próbát teszek, hogy kemény marad-e), ha kész, a gőzről levéve 20 dkg vajat belekeverek, egy éjszakára hűvös helyre (spájz) rakom.

 

A rákövetkező napon mielőtt betöltenénk a krémet, ki kell keverni jól kenhető állagúra. A főzött krém kerüljön a torta belsejébe és a külsejére is. Nagymamám és anyukám mindig hagyni szokott egy kis krémet, amit tortadíszítőbe tölt és azzal díszíti a torta tetejét, általában az adott ünnephez illő szöveg, vagy név kerül rá. Máskor csak megszórjuk darált dióval, de az egész dió is jól megfér rajta.

Az egy.hu születésnapjára beérkezett tortareceptek közül a Borbás Marcsi által kiválasztott nyertes süteményeket ITT TALÁLJÁTOK.


 
 
 

 

Ajánljuk még: