Egyben sült tarja mézzel

Gasztro

Egyben sült tarja mézzel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéstarja
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 2 ek olívaolaj

A mázhoz:

  • 2 ek édes chiliszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 tk méz
  • 1 ek magos mustár

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A húst először pácoljuk be. Vágjuk a fokhagymát hosszúkás darabokra és forgassuk meg őket só és bors keverékében. Tűzdeljük meg a tarját gazdagon! A maradék borshoz és sóhoz keverjünk mustárt, pirospaprikát, olívaolajat. Ezzel a páccal dörzsöljük be a húst, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe. Ezután alaposan csomagoljuk be a tarját olyan sütőpapírral, amit előzőleg vízbe áztattunk. 190 fokra előmelegített sütőben süssük puhára. Ezután vegyük le róla a sütőpapírt. Készítsük el a mázat: keverjük össze a chiliszószt, a szójaszószt, a mézet és a magos mustárt, majd melegítsük meg (ne forraljuk). Végül kenjük be vele a tarját, és tegyük vissza grillfokozatra néhány percre. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.