Egyben sült tarja mézzel

Gasztro

Egyben sült tarja mézzel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéstarja
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 2 ek olívaolaj

A mázhoz:

  • 2 ek édes chiliszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 tk méz
  • 1 ek magos mustár

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A húst először pácoljuk be. Vágjuk a fokhagymát hosszúkás darabokra és forgassuk meg őket só és bors keverékében. Tűzdeljük meg a tarját gazdagon! A maradék borshoz és sóhoz keverjünk mustárt, pirospaprikát, olívaolajat. Ezzel a páccal dörzsöljük be a húst, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe. Ezután alaposan csomagoljuk be a tarját olyan sütőpapírral, amit előzőleg vízbe áztattunk. 190 fokra előmelegített sütőben süssük puhára. Ezután vegyük le róla a sütőpapírt. Készítsük el a mázat: keverjük össze a chiliszószt, a szójaszószt, a mézet és a magos mustárt, majd melegítsük meg (ne forraljuk). Végül kenjük be vele a tarját, és tegyük vissza grillfokozatra néhány percre. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.