Hozzávalók
- 1,5 kg sertéstarja
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 2 ek mustár
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
A mázhoz:
- 2 ek édes chiliszósz
- 2 ek szójaszósz
- 3 tk méz
- 1 ek magos mustár
Elkészítés
A húst először pácoljuk be. Vágjuk a fokhagymát hosszúkás darabokra és forgassuk meg őket só és bors keverékében. Tűzdeljük meg a tarját gazdagon! A maradék borshoz és sóhoz keverjünk mustárt, pirospaprikát, olívaolajat. Ezzel a páccal dörzsöljük be a húst, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe. Ezután alaposan csomagoljuk be a tarját olyan sütőpapírral, amit előzőleg vízbe áztattunk. 190 fokra előmelegített sütőben süssük puhára. Ezután vegyük le róla a sütőpapírt. Készítsük el a mázat: keverjük össze a chiliszószt, a szójaszószt, a mézet és a magos mustárt, majd melegítsük meg (ne forraljuk). Végül kenjük be vele a tarját, és tegyük vissza grillfokozatra néhány percre.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: