Hozzávalók
- 1 kiló darált sertésdagadó
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb kápia paprika
- 2 db tojás
- 4 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg trappista sajt
- 1 dl fehérbor
- 1 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, illetve a tojást. Ha lágynak érezzük a masszát, két evőkanál zsemlemorzsát is tehetünk bele. A sajtot lereszeljük, és azzal is összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd vastagabb, hengeralakúra formázzuk. Zsemlemorzsába hempergetjük, és olajon minden oldalát megpirítjuk.
Érdemes ehhez egy öntöttvas lábast használni. Ezután felöntjük fehérborral és zöldségalaplével. Végül lefedjük az edényt sütőpapírral, és 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük 40 percre. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Ajánljuk még:
Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!