Egyben fasírozott

Gasztro

Egyben fasírozott

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kiló darált sertésdagadó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb kápia paprika
  • 2 db tojás
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
  • olívaolaj
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, illetve a tojást. Ha lágynak érezzük a masszát, két evőkanál zsemlemorzsát is tehetünk bele. A sajtot lereszeljük, és azzal is összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd vastagabb, hengeralakúra formázzuk. Zsemlemorzsába hempergetjük, és olajon minden oldalát megpirítjuk. Érdemes ehhez egy öntöttvas lábast használni. Ezután felöntjük fehérborral és zöldségalaplével. Végül lefedjük az edényt sütőpapírral, és 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük 40 percre. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.