Egyben fasírozott
Olvasási idő: 1 perc

Egyben fasírozott

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kiló darált sertésdagadó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb kápia paprika
  • 2 db tojás
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, illetve a tojást. Ha lágynak érezzük a masszát, két evőkanál zsemlemorzsát is tehetünk bele. A sajtot lereszeljük, és azzal is összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd vastagabb, hengeralakúra formázzuk. Zsemlemorzsába hempergetjük, és olajon minden oldalát megpirítjuk.

Érdemes ehhez egy öntöttvas lábast használni. Ezután felöntjük fehérborral és zöldségalaplével. Végül lefedjük az edényt sütőpapírral, és 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük 40 percre. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Kapcsolódó tartalom
Balkáni lecsó
| 2025. máj 09

Balkáni lecsó

Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.