Gasztro

Édes puliszka

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 dl tej + 1 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 db tojássárgája

A tálaláshoz lekvárok:

  • birs, málna, barack vagy áfonya

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A tojássárgáját simára kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A kukoricadarát odatesszük főni a tej és tejszín keverékében. Alacsony lángon főzzük, és közben kevergessük. Amint megpuhult a kukoricakása, húzzuk le a tűzről, és várjunk pár percet, közben folyamatosan kevergessük.

 

Ezután adjuk hozzá a kikevert sárgáját.

Lekvárral tálaljuk.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

 

Ajánljuk még:

Gombás-tejfölös fácán

Az erdő ízei mindig visszaröpítenek a természetbe. Ahhoz, hogy elkészítsünk egy erdőt idéző fogást, nem kell vadaskertbe menni. Fácánt, erdei gombát a piacon vagy a szupermarketben beszerezhetünk, gazdagítjuk aztán füstölt szalonnával, finomítjuk vajjal, tejföllel, adunk hozzá az erdő füveiből, és választunk mellé egy ígéretes köretet.