Édes puliszka

Gasztro

Édes puliszka

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 dl tej + 1 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 db tojássárgája

A tálaláshoz lekvárok:

  • birs, málna, barack vagy áfonya

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A tojássárgáját simára kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A kukoricadarát odatesszük főni a tej és tejszín keverékében. Alacsony lángon főzzük, és közben kevergessük. Amint megpuhult a kukoricakása, húzzuk le a tűzről, és várjunk pár percet, közben folyamatosan kevergessük.

 

Ezután adjuk hozzá a kikevert sárgáját.

Lekvárral tálaljuk.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

 

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X