Édes puliszka

Gasztro

Édes puliszka

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 dl tej + 1 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 db tojássárgája

A tálaláshoz lekvárok:

  • birs, málna, barack vagy áfonya

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A tojássárgáját simára kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A kukoricadarát odatesszük főni a tej és tejszín keverékében. Alacsony lángon főzzük, és közben kevergessük. Amint megpuhult a kukoricakása, húzzuk le a tűzről, és várjunk pár percet, közben folyamatosan kevergessük.

 

Ezután adjuk hozzá a kikevert sárgáját.

Lekvárral tálaljuk.

 A recept megjelenését az Univer támogatta.

 

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.