Dutch baby

Gasztro

Dutch baby

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 65 g finomliszt
  • 125 ml Magyar Tej
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 3 dkg Magyar Vaj

A tálaláshoz:

  • mandula, csokoládé, lekvár vagy gyümölcsök vegyesen
  • porcukor

 

Tovább olvasok
 

 Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és rögtön beteszünk a sütőbe egy olyan serpenyőt, ami bírja a nagy hőt, és nincs műanyag alkatrésze.

A szobahőmérsékletű alapanyagokat egy turmixba rakjuk, és magas fokozaton kb. fél percig összedolgozzuk. Fontos, hogy a massza legyen teljesen homogén, ne legyen csomós.

 

Ha a sütő már forró, óvatosan kivesszük a serpenyőt, beledobjuk a vajat, és ha felolvadt, azonnal beleöntjük a tésztát is. Máris visszarakjuk a sütőbe, és kb. 16-17 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben szépen fel fog majd púposodni a palacsintánk, és meg is pirul. Miután kivettük, természetesen szinte azonnal le is lapul, de ez semmit sem von le az élvezeti értékéből. Ha elkészült, megszórjuk csokoládéval, mandulával vagy akár gyümölcsökkel, majd pedig porcukorral. Máris, még melegen tálaljuk.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X