Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 65 g finomliszt
- 125 ml Magyar Tej
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
A sütéshez:
- 3 dkg Magyar Vaj
A tálaláshoz:
- mandula, csokoládé, lekvár vagy gyümölcsök vegyesen
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és rögtön beteszünk a sütőbe egy olyan serpenyőt, ami bírja a nagy hőt, és nincs műanyag alkatrésze.
A szobahőmérsékletű alapanyagokat egy turmixba rakjuk, és magas fokozaton kb. fél percig összedolgozzuk. Fontos, hogy a massza legyen teljesen homogén, ne legyen csomós.
Ha a sütő már forró, óvatosan kivesszük a serpenyőt, beledobjuk a vajat, és ha felolvadt, azonnal beleöntjük a tésztát is. Máris visszarakjuk a sütőbe, és kb. 16-17 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben szépen fel fog majd púposodni a palacsintánk, és meg is pirul. Miután kivettük, természetesen szinte azonnal le is lapul, de ez semmit sem von le az élvezeti értékéből. Ha elkészült, megszórjuk csokoládéval, mandulával vagy akár gyümölcsökkel, majd pedig porcukorral. Máris, még melegen tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta
Ajánljuk még: