Diós, szalonnás ceruzabab

Gasztro

Diós, szalonnás ceruzabab

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 5 dkg húsos szalonna
  • 25-30 dkg ceruzabab
  • ízlés szerint dióbél

Elkészítés:

A ceruzababot nagyjából 10 centi hosszúra vágjuk és lobogó, sós vízben pár percet főzzük.  Éppen csak addig, hogy még zsenge maradjon. Miután kiszedtük, azonnal tegyük nagyon hideg vízbe, szintén csak pár percre, majd hagyjuk kicsepegni.

A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben a zsírjára pirítjuk. A dióbelet a kezünkkel egy kicsit összemorzsoljuk, a szalonnára dobjuk, és néhány percet együtt pirítjuk. Ezután tesszük a serpenyőbe a babot, amit addig sütünk, amíg színt kap az oldala és már el is készült a gyors vacsora.  Egy kis grillezett füstölt sajtot is készíthetünk még hozzá.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.