Diós, szalonnás ceruzabab

Gasztro

Diós, szalonnás ceruzabab

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 5 dkg húsos szalonna
  • 25-30 dkg ceruzabab
  • ízlés szerint dióbél

Elkészítés:

A ceruzababot nagyjából 10 centi hosszúra vágjuk és lobogó, sós vízben pár percet főzzük.  Éppen csak addig, hogy még zsenge maradjon. Miután kiszedtük, azonnal tegyük nagyon hideg vízbe, szintén csak pár percre, majd hagyjuk kicsepegni.

A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben a zsírjára pirítjuk. A dióbelet a kezünkkel egy kicsit összemorzsoljuk, a szalonnára dobjuk, és néhány percet együtt pirítjuk. Ezután tesszük a serpenyőbe a babot, amit addig sütünk, amíg színt kap az oldala és már el is készült a gyors vacsora.  Egy kis grillezett füstölt sajtot is készíthetünk még hozzá.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.