Diós, szalonnás ceruzabab

Gasztro

Diós, szalonnás ceruzabab

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 5 dkg húsos szalonna
  • 25-30 dkg ceruzabab
  • ízlés szerint dióbél

Elkészítés:

A ceruzababot nagyjából 10 centi hosszúra vágjuk és lobogó, sós vízben pár percet főzzük.  Éppen csak addig, hogy még zsenge maradjon. Miután kiszedtük, azonnal tegyük nagyon hideg vízbe, szintén csak pár percre, majd hagyjuk kicsepegni.

A szalonnát apró kockára vágjuk és egy serpenyőben a zsírjára pirítjuk. A dióbelet a kezünkkel egy kicsit összemorzsoljuk, a szalonnára dobjuk, és néhány percet együtt pirítjuk. Ezután tesszük a serpenyőbe a babot, amit addig sütünk, amíg színt kap az oldala és már el is készült a gyors vacsora.  Egy kis grillezett füstölt sajtot is készíthetünk még hozzá.

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!