Gasztro

Dinsztelt füstölt kolbász

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg friss füstölt kolbász

  • 3-4 fej vöröshagyma

  • 1,5 liter házi paradicsomlé

  • 1 ek. cukor

  • 1 ek. só

Tovább olvasok

Elkészítés:

Egy lábos aljára terítjük a szeletekre vágott hagymát, és rátesszük a jó 5-6 centis darabokra vágott kolbászt. Ráöntjük a házi főzésű paradicsomlevet, ízlés szerint ízesítjük cukorral és sóval. Feltesszük főzni, lassú tűznél kb. 2 órát főzzük, míg a hagyma meg nem puhul. Keverni nem szükséges, de arra ügyeljünk, hogy időnként rázogassuk meg a lábost, nehogy az étel odaégjen. Friss kenyérrel fogyasztjuk.

Ajánljuk még:

Mákos guba palacsinta

Ez a nagyszerű édesség lehetne mákos palacsinta is vaníliakrémmel töltve, de ízében ott van minden, amit a nevezetes mákos gubánktól várunk el. Palacsintarajongók kedvence, aki pedig nem barátja a kelt tésztáknak, annak könnyebbség. A mák a tésztában bújik meg, a bársonyos krém öleli körbe. Egy tartalmas leves után remek választás!