Cukkinipástétom

Gasztro

Cukkinipástétom

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek natúr krémsajt
  • só, bors

 

Tovább olvasok
cukkinipastetom-recept-borbas-marcsi

 

A fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk. A cukkinit kis kockákra vágjuk, majd a fokhagymához adjuk, és jól átpirítjuk. Fontos, hogy teljesen puhuljon meg. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészültünk, aprítóba rakjuk a fűszeres cukkinit, és krémesre összedolgozzuk.

cukkinipastetom-recept-borbas-marcsi

Közben adunk hozzá néhány evőkanál natúr krémsajtot és friss bazsalikomleveleket is. Ha szükséges, jöhet még hozzá só vagy bors, illetve olívaolaj is. Pirítóssal tálaljuk.

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!