Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek natúr krémsajt
- só, bors
![cukkinipastetom-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113570/cukkinipastetom_recept_Borbas_Marcsi_2.jpeg)
A fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk. A cukkinit kis kockákra vágjuk, majd a fokhagymához adjuk, és jól átpirítjuk. Fontos, hogy teljesen puhuljon meg. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészültünk, aprítóba rakjuk a fűszeres cukkinit, és krémesre összedolgozzuk.
![cukkinipastetom-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113570/cukkinipastetom_recept_Borbas_Marcsi_4.jpeg)
Közben adunk hozzá néhány evőkanál natúr krémsajtot és friss bazsalikomleveleket is. Ha szükséges, jöhet még hozzá só vagy bors, illetve olívaolaj is. Pirítóssal tálaljuk.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: