Cukkinipástétom

Gasztro

Cukkinipástétom

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek natúr krémsajt
  • só, bors

 

Tovább olvasok
cukkinipastetom-recept-borbas-marcsi

 

A fokhagymát felaprítjuk, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk. A cukkinit kis kockákra vágjuk, majd a fokhagymához adjuk, és jól átpirítjuk. Fontos, hogy teljesen puhuljon meg. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészültünk, aprítóba rakjuk a fűszeres cukkinit, és krémesre összedolgozzuk.

cukkinipastetom-recept-borbas-marcsi

Közben adunk hozzá néhány evőkanál natúr krémsajtot és friss bazsalikomleveleket is. Ha szükséges, jöhet még hozzá só vagy bors, illetve olívaolaj is. Pirítóssal tálaljuk.

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Zöldséges rizslepény

Sokszor kellene egy jó ötlet, egy zöldséges, gyors vacsorához. Vagy ahhoz, hogyan vigyünk magunkkal zöldséget tízóraira, ebédre, hogy ne csak saláta legyen a dobozban. Egészséges, glutén- és laktózmentes, tehát sokféle diétába is beilleszthető. Kedvenc mártásunkkal pedig gyors vendégvárónak is tökéletes!