Hozzávalók:
- 2 kisebb cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 1 doboz Magyar sajtkrém
- 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
- 10 dkg Magyar Trappista Sajt
- 2 ek rizsliszt
- 2 ek kukoricaliszt
- 1 dl víz
- só, bors
- 2 dkg olvasztott vaj
![cukkinilepeny-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1132/article-113274/cukkinilepeny_recept_Borbas_Marcsi_3_fit_1060x10000.jpg?key=413e5e54e0cf5e76f04ae95307c29663)
Elkészítés:
A zsenge cukkiniket és a lilahagymát vékonyra szeleteljük. Ezután elkeverjük a sóval, borssal, a lisztekkel, illetve az olvasztott vajjal. A lereszelt trappista felét és a sajtkrémet is hozzáadjuk. Pici vizet is öntünk rá.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a cukkinis keverék felét. Befedjük a füstölttrappista-szeletekkel, majd jöhet rá a maradék zöldség. A tetejét megszórjuk reszelt trappistával, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.
![cukkinilepeny-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1132/article-113274/cukkinilepeny_recept_Borbas_Marcsi_1_fit_1060x10000.jpg?key=639d13a1d74a4449edfee48bb2538eb8)
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: