Cukkinilepény

Gasztro

Cukkinilepény

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 2 kisebb cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 doboz Magyar sajtkrém
  • 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
  • 10 dkg Magyar Trappista Sajt
  • 2 ek rizsliszt
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1 dl víz
  • só, bors
  • 2 dkg olvasztott vaj

 

cukkinilepeny-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A zsenge cukkiniket és a lilahagymát vékonyra szeleteljük. Ezután elkeverjük a sóval, borssal, a lisztekkel, illetve az olvasztott vajjal. A lereszelt trappista felét és a sajtkrémet is hozzáadjuk. Pici vizet is öntünk rá.

Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a cukkinis keverék felét. Befedjük a füstölttrappista-szeletekkel, majd jöhet rá a maradék zöldség. A tetejét megszórjuk reszelt trappistával, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 35 perc alatt készre sütjük.

cukkinilepeny-recept-borbas-marcsi

 

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.