Gasztro

Cukkinibrownie

Nemcsak egészséges, hanem így nagyon könnyű, lágy, szaftos brownie-t kapunk.

Hozzávalók:

  • 9 dkg fekete csokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg stevia-eritriol édesítőszer keverék
  • 70 dkg cukkini
  • 8 dkg kakaópor
  • 10 dkg finomliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 1 ek sütőpor
Tovább olvasok

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel, közben lereszeljük a cukkinit. A felolvadt csokoládét hozzáadjuk a habos vajhoz, majd a cukkinit is beledolgozzuk. A kakaóport elkeverjük a lisztekkel, valamint a sütőporral, majd több adagban a cukkinis masszához adjuk. Közben vizet is adagolunk hozzá. Kb. 3,5-4 dl vizet vesz fel a tészta. Figyeljünk, hogy sűrű, egynemű legyen a masszánk, ne hígítsuk túl. Ha szeretnénk teljesen gluténmentesre készíteni a süteményt, akkor a búzalisztet hajdinaliszttel vagy zabliszttel helyettesíthetjük.

Egy kisebb sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd egyenletesen elsimítjuk benne a tésztát. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, akkor jó, ha a belseje kissé krémes marad. 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.