Hozzávalók:
- 9 dkg fekete csokoládé
- 15 dkg vaj
- 5 dkg stevia-eritriol édesítőszer keverék
- 70 dkg cukkini
- 8 dkg kakaópor
- 10 dkg finomliszt
- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 1 ek sütőpor
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel, közben lereszeljük a cukkinit. A felolvadt csokoládét hozzáadjuk a habos vajhoz, majd a cukkinit is beledolgozzuk. A kakaóport elkeverjük a lisztekkel, valamint a sütőporral, majd több adagban a cukkinis masszához adjuk. Közben vizet is adagolunk hozzá. Kb. 3,5-4 dl vizet vesz fel a tészta. Figyeljünk, hogy sűrű, egynemű legyen a masszánk, ne hígítsuk túl. Ha szeretnénk teljesen gluténmentesre készíteni a süteményt, akkor a búzalisztet hajdinaliszttel vagy zabliszttel helyettesíthetjük.
Egy kisebb sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd egyenletesen elsimítjuk benne a tésztát. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, akkor jó, ha a belseje kissé krémes marad.
Ajánljuk még: