Cukkinibrownie

Gasztro

Cukkinibrownie

Nemcsak egészséges, hanem így nagyon könnyű, lágy, szaftos brownie-t kapunk.

Hozzávalók:

  • 9 dkg fekete csokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg stevia-eritriol édesítőszer keverék
  • 70 dkg cukkini
  • 8 dkg kakaópor
  • 10 dkg finomliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 1 ek sütőpor
Tovább olvasok

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel, közben lereszeljük a cukkinit. A felolvadt csokoládét hozzáadjuk a habos vajhoz, majd a cukkinit is beledolgozzuk. A kakaóport elkeverjük a lisztekkel, valamint a sütőporral, majd több adagban a cukkinis masszához adjuk. Közben vizet is adagolunk hozzá. Kb. 3,5-4 dl vizet vesz fel a tészta. Figyeljünk, hogy sűrű, egynemű legyen a masszánk, ne hígítsuk túl. Ha szeretnénk teljesen gluténmentesre készíteni a süteményt, akkor a búzalisztet hajdinaliszttel vagy zabliszttel helyettesíthetjük.

Egy kisebb sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd egyenletesen elsimítjuk benne a tésztát. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, akkor jó, ha a belseje kissé krémes marad. 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.