Gasztro

Csokoládés minitorták

Hétperces, szuper recept!

Hozzávalók: 

  • 14 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé(70%-os)
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • ¼ bögre cukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 csomag szórócukorka 

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal és a csipet sóval. Nagyon figyeljünk rá, hogy a csokihoz nem mehet egyetlen csepp víz sem, mert akkor azonnal kicsapódik, és csúnya massza lesz belőle. Közben az egész tojásokat és a két sárgáját habosra keverjük a cukorral. Szép fehérre kell verni, mintha piskótát készítenénk. Ha elkészült, adunk hozzá egy evőkanál lisztet, azzal is elkeverjük. Készíthetjük mandulaliszttel, finomra darált dióval vagy akár kukoricakeményítővel is.

Tovább olvasok

A végén adjuk hozzá a kissé kihűtött, de még folyós állagú csokoládét. Figyeljünk a hőmérsékletre, mert ha túl forró, akkor el is ronthatja a tojásos keverékünket. Ha a tésztánk már szép egyenletes, kivajazott muffin formákba adagoljuk. Fontos, hogy egyforma mennyiségű tésztát tegyünk a mélyedésekbe, hogy egyszerre készüljenek el. Az ilyen rövid sütési idejű receptek nagyon érzékenyek, előfordulhat, hogy a különböző típusú sütőkben máshogy viselkedik majd a tészta. Abból tudhatjuk, hogy elkészült a sütink, hogy a teteje megemelkedik, és szépen berepedezik(kb. 7 perc).

Ekkor mindenképpen vegyük ki, és várjuk meg, hogy egy kicsit kihüljön, mielőtt kiszedjük a formából, akkor biztosan nem fog szétesni. Ebből az adagból 10 darab minitorta lesz. Lehet, hogy érdemes rögtön dupla adagot készítnei belőle!

Tejszínhabbal, vaníliafagyival vagy gyümölcsszósszal tálalva még nagyobb élvezet.

Ezt a receptet Borbás Marcsi ebben a videóban készítette el.

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X