Hozzávalók:
- 14 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé(70%-os)
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 2 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- ¼ bögre cukor
- 1 ek. liszt
- 1 csomag szórócukorka
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal és a csipet sóval. Nagyon figyeljünk rá, hogy a csokihoz nem mehet egyetlen csepp víz sem, mert akkor azonnal kicsapódik, és csúnya massza lesz belőle. Közben az egész tojásokat és a két sárgáját habosra keverjük a cukorral. Szép fehérre kell verni, mintha piskótát készítenénk. Ha elkészült, adunk hozzá egy evőkanál lisztet, azzal is elkeverjük. Készíthetjük mandulaliszttel, finomra darált dióval vagy akár kukoricakeményítővel is.
A végén adjuk hozzá a kissé kihűtött, de még folyós állagú csokoládét. Figyeljünk a hőmérsékletre, mert ha túl forró, akkor el is ronthatja a tojásos keverékünket. Ha a tésztánk már szép egyenletes, kivajazott muffin formákba adagoljuk. Fontos, hogy egyforma mennyiségű tésztát tegyünk a mélyedésekbe, hogy egyszerre készüljenek el. Az ilyen rövid sütési idejű receptek nagyon érzékenyek, előfordulhat, hogy a különböző típusú sütőkben máshogy viselkedik majd a tészta. Abból tudhatjuk, hogy elkészült a sütink, hogy a teteje megemelkedik, és szépen berepedezik(kb. 7 perc).
Ekkor mindenképpen vegyük ki, és várjuk meg, hogy egy kicsit kihüljön, mielőtt kiszedjük a formából, akkor biztosan nem fog szétesni. Ebből az adagból 10 darab minitorta lesz. Lehet, hogy érdemes rögtön dupla adagot készítnei belőle!
Tejszínhabbal, vaníliafagyival vagy gyümölcsszósszal tálalva még nagyobb élvezet.
Ezt a receptet Borbás Marcsi ebben a videóban készítette el.
Ajánljuk még: