Hozzávalók
- 2 szép érett körte
- 1 citrom
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 4 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 2 tojás
- a forma kikenéséhez vaj és mandula
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. Forrásban lévő citromos vízbe tesszük, és néhány percig főzzük. Négy kis felfújt-formát kivajazunk, durvára vágott mandulával meghintjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a lisztet, majd egymás után a tojásokat. A masszából egy keveset a formácskák aljába töltünk. Ráhelyezünk egy fél körtét úgy, hogy előbb a gyümölcs húsát hosszanti irányban kissé bevagdossuk, majd a többi masszával befedjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett kb. 25 percig sütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: