Csokoládés-mandulás körtetorta

Gasztro

Csokoládés-mandulás körtetorta

Amikor először sütöttem, nem is gondoltam, hogy a csoki meg a körte ilyen jól megférnek egymás mellett. Mi több, szépen kiegészítik egymást. Télen befőttel is elkészíthetjük, és almával is ki lehet próbálni. Igazi hétvégi, ünnepi finomság!

Hozzávalók

  • 2 szép érett körte
  • 1 citrom
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • a forma kikenéséhez vaj és mandula

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Elkészítés

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. Forrásban lévő citromos vízbe tesszük, és néhány percig főzzük. Négy kis felfújt-formát kivajazunk, durvára vágott mandulával meghintjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a lisztet, majd egymás után a tojásokat. A masszából egy keveset a formácskák aljába töltünk. Ráhelyezünk egy fél körtét úgy, hogy előbb a gyümölcs húsát hosszanti irányban kissé bevagdossuk, majd a többi masszával befedjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett kb. 25 percig sütjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho