Hozzávalók
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 5 dkg kakaó
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
A formák kikenéséhez:
- vaj
- liszt
A töltelékhez:
- 30 dkg sült tök
- mogyorónyi friss gyömbér
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a tejet és a megolvasztott vajat. Beleszórjuk a barnacukrot, a fahéjat, a kakaót, belereszeljük az étcsokoládét. Apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a szódabikarbónát. A masszát a muffinsütő kivajazott, liszttel meghintett mélyedéseibe kanalazzuk. Máris előmelegített sütőbe toljuk, és 190 fokon 22-25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a sült tököt villával összetörjük, a frissen reszelt gyömbérrel és a fahéjjal simára keverjük. A kihűlt muffinokat félbevágjuk, a tökkrémmel ujjnyi vastagon megkenjük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho