Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 4 db alsó, és 4 db felső csirkecomb
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl kacsazsír
- 1 kisebb darab gyömbér
- 1 dl fehérbor
- só
- 1 ek fűszerpaprika
A galuskához
- 400 g tejföl
- 400 g liszt
- 3 db tojás
- só
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kacsazsíron jól megpirítjuk. Felöntjük fehérborral majd zsírjára pirítjuk. Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot és gyömbért. 1-1,5 órán keresztül szakaszosan pároljuk, mindig egy kevés vizet vagy alaplevet használva.
A csirkecombokat kevés olajon alaposan körbepirítjuk és az alaphoz adjuk. Annyi vizet vagy alaplevet öntünk rá, amennyi még nem lepi el és felforraljuk. Meghintjük a tetejét fűszerpaprikával gazdagon. Fedővel lefedve magas lángon 30-40 percig főzzük.
Mikor a combok megpuhultak, kiszedjük, a mártást finom szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és mártás sűrűségűre redukáljuk, majd visszahelyezzük bele a combokat.
A galuskához a tejfölt, tojásokat, és egy kevés sót simára keverünk. Annyi lisztet keverünk bele, hogy galuska állagú, sűrű masszát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
Borbás Marcsi csirkepaprikás-receptjét itt találjátok!
Ajánljuk még: