Csirkepörkölt galuskával

Gasztro

Csirkepörkölt galuskával

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 4 db alsó, és 4 db felső csirkecomb
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl kacsazsír
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek fűszerpaprika

A galuskához

  • 400 g tejföl
  • 400 g liszt
  • 3 db tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kacsazsíron jól megpirítjuk. Felöntjük fehérborral majd zsírjára pirítjuk. Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot és gyömbért. 1-1,5 órán keresztül szakaszosan pároljuk, mindig egy kevés vizet vagy alaplevet használva.

A csirkecombokat kevés olajon alaposan körbepirítjuk és az alaphoz adjuk. Annyi vizet vagy alaplevet öntünk rá, amennyi még nem lepi el és felforraljuk. Meghintjük a tetejét fűszerpaprikával gazdagon. Fedővel lefedve magas lángon 30-40 percig főzzük.

Mikor a combok megpuhultak, kiszedjük, a mártást finom szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és mártás sűrűségűre redukáljuk, majd visszahelyezzük bele a combokat.

A galuskához a tejfölt, tojásokat, és egy kevés sót simára keverünk. Annyi lisztet keverünk bele, hogy galuska állagú, sűrű masszát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.

Borbás Marcsi csirkepaprikás-receptjét itt találjátok!

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!