Gasztro

Csirkepörkölt galuskával

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 4 db alsó, és 4 db felső csirkecomb
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl kacsazsír
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek fűszerpaprika

A galuskához

  • 400 g tejföl
  • 400 g liszt
  • 3 db tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kacsazsíron jól megpirítjuk. Felöntjük fehérborral majd zsírjára pirítjuk. Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot és gyömbért. 1-1,5 órán keresztül szakaszosan pároljuk, mindig egy kevés vizet vagy alaplevet használva.

A csirkecombokat kevés olajon alaposan körbepirítjuk és az alaphoz adjuk. Annyi vizet vagy alaplevet öntünk rá, amennyi még nem lepi el és felforraljuk. Meghintjük a tetejét fűszerpaprikával gazdagon. Fedővel lefedve magas lángon 30-40 percig főzzük.

Mikor a combok megpuhultak, kiszedjük, a mártást finom szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és mártás sűrűségűre redukáljuk, majd visszahelyezzük bele a combokat.

A galuskához a tejfölt, tojásokat, és egy kevés sót simára keverünk. Annyi lisztet keverünk bele, hogy galuska állagú, sűrű masszát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.

Borbás Marcsi csirkepaprikás-receptjét itt találjátok!

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.