Csípős malackaraj vöröslencse salátával

Gasztro

KARÁCSONY

Csípős malackaraj vöröslencse salátával

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 1 szép darab csontos malackaraj
  • só, durvára őrölt bors
  • őrölt chili ízlés szerint

A salátához:

  • 25 dkg vöröslencse
  • 2 szál újhagyma
  • 3 ek világos balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj
  • só, durvára őrölt bors

 

Tovább olvasok

 

A karaj bőrét egy éles késsel bevagdossuk. Figyeljünk, hogy csak a bőrt vágjuk be, a húst ne sértsük meg. Ezután alaposan besózzuk, majd borsozzuk és chilivel is bedörzsöljük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd sütőbe rakjuk, és 210 fokon sütjük 20 percig. Ezután öntünk alá fél deciliternyi vizet, és letakarjuk. Másfél óra múlva, ha a hús már puha, akkor levesszük róla a takarást, és feltekerjük a hőmérsékletet 240 fokra. Ettől a karaj bőre majd szépen felhabosodik, és ropogósra sül. Figyeljünk, nehogy megégessük.

 

A salátához a lencsét jól átmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. Nagyon gyorsan elkészül, ne főzzük szét. Ha megfőtt, akkor szűrjük le, és még melegen locsoljuk meg a balzsamecettel és az olívaolajjal. Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a sót és a borsot. Langyosan tálaljuk a ropogós malacsülttel együtt.

A cikk megjelenését a Metro támogatta.