Gasztro

KARÁCSONY

Csípős malackaraj vöröslencse salátával

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 1 szép darab csontos malackaraj
  • só, durvára őrölt bors
  • őrölt chili ízlés szerint

A salátához:

  • 25 dkg vöröslencse
  • 2 szál újhagyma
  • 3 ek világos balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj
  • só, durvára őrölt bors

 

Tovább olvasok

 

A karaj bőrét egy éles késsel bevagdossuk. Figyeljünk, hogy csak a bőrt vágjuk be, a húst ne sértsük meg. Ezután alaposan besózzuk, majd borsozzuk és chilivel is bedörzsöljük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd sütőbe rakjuk, és 210 fokon sütjük 20 percig. Ezután öntünk alá fél deciliternyi vizet, és letakarjuk. Másfél óra múlva, ha a hús már puha, akkor levesszük róla a takarást, és feltekerjük a hőmérsékletet 240 fokra. Ettől a karaj bőre majd szépen felhabosodik, és ropogósra sül. Figyeljünk, nehogy megégessük.

 

A salátához a lencsét jól átmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. Nagyon gyorsan elkészül, ne főzzük szét. Ha megfőtt, akkor szűrjük le, és még melegen locsoljuk meg a balzsamecettel és az olívaolajjal. Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a sót és a borsot. Langyosan tálaljuk a ropogós malacsülttel együtt.

A cikk megjelenését a Metro támogatta.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.