Cseresznyelekvár

Gasztro

Cseresznyelekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1,5 kg cseresznye
  • 50 dkg Koronás 3:1 Befőzőcukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, majd kimagozzuk. Ezután feltesszük főni. Figyeljünk, hogy ne kapjon le az alja. Ha a gyümölcs már puha, hozzáadjuk a cukrot, és még 4-5 percig forraljuk.

 

Csírátlanított üvegekbe töltjük, majd szárazdunsztba rakjuk. 

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Mi kell ahhoz, hogy egy induló étterem 14 hónapnál hosszabb ideig üzemeljen?

A fiatal generáció világviszonylatban átlagosan 13,7 órát tölt vendéglátóipari egységben. Magyarországon él Európa legtúlsúlyosabb lakossága. Egy ma nyitó étterem átlagosan 14 hónapig üzemel. A jövő vezetői képessége az önismeret. – Ilyen és hasonlóan elgondolkodtató kulcsmondatok hangzottak el a METRO Fenntartható Gasztronómiai Fórumán. Kiváló szakemberek előadásaival, gondolatébresztő beszélgetésekkel, inspiráló eredményeket elismerő díjátadóval és fenntartható fogásokkal látta vendégül az érdeklődőket a METRO budaörsi Gasztroakadémiáján.