Cseresznyelekvár

Gasztro

Cseresznyelekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1,5 kg cseresznye
  • 50 dkg Koronás 3:1 Befőzőcukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, majd kimagozzuk. Ezután feltesszük főni. Figyeljünk, hogy ne kapjon le az alja. Ha a gyümölcs már puha, hozzáadjuk a cukrot, és még 4-5 percig forraljuk.

 

Csírátlanított üvegekbe töltjük, majd szárazdunsztba rakjuk. 

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Gesztenye lekvár és befőtt

A gesztenye leginkább püré formájában szokott megjelenni a honi étlapon. Romantikázóknak az idő hidegre fordulásával eszébe jutnak a városban itt-ott feltűnő gesztenyeárusok is, akik a vidék báját idéző kis alkalmatosságokon sütik a gesztenyét. Az ősszel megnyílt szúrós gesztenyetokokból előkandikáló gesztenye keményítőben és káliumban is gazdag. Készítsünk belőle különleges lekvárt és befőttet – ugyan sok vele a munka, de megéri! Mézzel készítve is kipróbálható!