Hozzávalók
- 4 szelet marharostélyos
- 10 dkg mangalicaszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl passzírozott paradicsom
- frissen őrölt bors
- só
A töltelékhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis üveg lecsó
- 1 ek. sertészsír
- 3 db tojás
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
A töltelékhez egy fej vöröshagymát apróra vágunk, majd kevés zsíron ledinszteljük. Hozzáadjuk a lecsót, majd összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd ráütjük a tojásokat. Fontos, hogy jó sűrű legyen a végeredmény, hogy a töltelék bent maradjon majd a húsban.
A hússzeleteket vízszintesen bevágjuk, majd kinyitjuk. Klopfolóval mindegyiket megütögetjük, majd megtöltjük a lecsóval. Feltekerjük, és hústűvel megtűzzük.
A mártáshoz a mangalicaszalonnát feldaraboljuk, majd kiolvasztjuk a zsírját egy mélyebb serpenyőben. A pörcöt kiszedjük, majd a zsiradékon körbepirítjuk a megtöltött húsokat. Ezután kiszedjük őket, majd a visszamaradt zsiradékon üvegesre dinsztelünk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és kissé lepirítjuk. Ezután egy kevés vizet öntünk hozzá. Ebbe a mártásba tesszük bele a töltött húsokat, majd fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mártást sóval, borssal ízesítjük. Nokedlivel tálaljuk.
Ajánljuk még: