Csáky rostélyos

Gasztro

Csáky rostélyos

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 szelet marharostélyos
  • 10 dkg mangalicaszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • frissen őrölt bors

A töltelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis üveg lecsó
  • 1 ek. sertészsír
  • 3 db tojás
  • frissen őrölt bors

 

Elkészítés 

A töltelékhez egy fej vöröshagymát apróra vágunk, majd kevés zsíron ledinszteljük. Hozzáadjuk a lecsót, majd összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd ráütjük a tojásokat. Fontos, hogy jó sűrű legyen a végeredmény, hogy a töltelék bent maradjon majd a húsban.

A hússzeleteket vízszintesen bevágjuk, majd kinyitjuk. Klopfolóval mindegyiket megütögetjük, majd megtöltjük a lecsóval. Feltekerjük, és hústűvel megtűzzük.

A mártáshoz a mangalicaszalonnát feldaraboljuk, majd kiolvasztjuk a zsírját egy mélyebb serpenyőben. A pörcöt kiszedjük, majd a zsiradékon körbepirítjuk a megtöltött húsokat.  Ezután kiszedjük őket, majd a visszamaradt zsiradékon üvegesre dinsztelünk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és kissé lepirítjuk. Ezután egy kevés vizet öntünk hozzá. Ebbe a mártásba tesszük bele a töltött húsokat, majd fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mártást sóval, borssal ízesítjük. Nokedlivel tálaljuk.