Hozzávalók
- 250 g túró
- 125 g finomliszt
- 1 db tojás
- 50 g porcukor
- ½ cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- citromfű ízlés szerint
- ½ narancs héja
- ½ citrom héja
A sütéshez:
- 1 liter étolaj
A tálaláshoz:
- 1 üveg ribizlilekvár
Elkészítés
A túrót elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és egy tojással. Ezután jön hozzá a liszt. Miközben összedolgozzuk, ízesítjük aprított citromfűvel, citrom- és narancshéjjal. Ha elkészült a tészta, akár hűtőbe is rakhatjuk, és másnap is kisüthetjük.
Az olajat közepesen melegre beállítjuk, mint amikor fánkot sütünk. A tésztából 3 dekagrammos adagokat mérünk ki, és mindegyikből csinos golyót formázunk a tenyerünk segítségével. Ha elkészültünk, beletesszük őket az olajba. Akkor jó az olaj mennyisége, ha meg tudnak benne fordulni a fánkok. Szép pirosra sütjük őket, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk. Porcukorral és a lekvárral tálaljuk.
Ajánljuk még: