Chilis, fahéjas forró csokoládé

Gasztro

Chilis, fahéjas forró csokoládé

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 dkg fekete csokoládé 
  • 1,5 dl zsíros tej
  • 1,5 dl zsíros tejszín 
  • 1 kk. fahéj
  • chili ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • felvert tejszínhab 

Elkészítés

A tej és tejszín keverékét felforrósítjuk. Hozzáadjuk a fahéjat és az ízlés szerinti mennyiségű chilit.

 

A csokoládét elosztjuk két csészébe, és ráöntjük a tejszínes keveréket. Jól átkeverjük, majd megkóstoljuk. Ha szükséges, adunk hozzá cukrot.

Felvert tejszínhabbal kínáljuk.

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.