Chilis, fahéjas forró csokoládé

Gasztro

Chilis, fahéjas forró csokoládé

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 dkg fekete csokoládé 
  • 1,5 dl zsíros tej
  • 1,5 dl zsíros tejszín 
  • 1 kk. fahéj
  • chili ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • felvert tejszínhab 

Elkészítés

A tej és tejszín keverékét felforrósítjuk. Hozzáadjuk a fahéjat és az ízlés szerinti mennyiségű chilit.

 

A csokoládét elosztjuk két csészébe, és ráöntjük a tejszínes keveréket. Jól átkeverjük, majd megkóstoljuk. Ha szükséges, adunk hozzá cukrot.

Felvert tejszínhabbal kínáljuk.

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.

Ajánljuk még:

„Nem fecske módra kell átsuhanni a könyvön” – Móra Ferencné szakácskönyve

Nagy írónk, Móra Ferenc felesége tékozlóan gazdálkodott: elzsúrozott egy egész életművet. Míg férje halhatatlan műveit vetette papírra, addig ő sütött-főzött, majd újra sütött és sütött, roskadoztak az asztalok a tekintélyes vendéglátások alkalmával, tudományát pedig meg is írta. Szakácskönyve határtalanul népszerű lett nyomban, és nem csak a férjének köszönhetően.