Céklakrém

Gasztro

Céklakrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 szem cékla
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 2 ek. olívaolaj

 

Tovább olvasok

A céklát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát is feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk ezeket, majd megsózzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Betesszük a sütőbe 180 fokra.

Ha elkezd pirulni, akkor letakarjuk, majd puhára sütjük. Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha már csak langyos, akkor a sajtkrémmel együtt krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, majd pirítóssal tálaljuk.

 A recept a Smeg támogatásával jelent meg.

Ajánljuk még:

Nyári zsenge, amely hivalkodás nélkül fenséges – a tökfőzelék

„A tökfőzeléket szeretem látni a főzelékes tálban, pirosló sertéskarmonádli, vagyis rövidkaraj feltéttel, és ropogósra sült liba mellé, amely jó szívvel vállalja a tökfőzeléket is” – írja Magyar Elek, az Ínyesmester nagyhírű szakácskönyvében. Legtöbben azonban a menzás tökfőzelékre gondolva inkább semmilyen formában sem szeretnek találkozni a tökkel. Pedig egy tál tökfőzelék többet mond el a család történetéről, mint gondolnánk.