Gasztro

Céklakrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 szem cékla
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 2 ek. olívaolaj

 

Tovább olvasok

A céklát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát is feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk ezeket, majd megsózzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Betesszük a sütőbe 180 fokra.

Ha elkezd pirulni, akkor letakarjuk, majd puhára sütjük. Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha már csak langyos, akkor a sajtkrémmel együtt krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, majd pirítóssal tálaljuk.

 A recept a Smeg támogatásával jelent meg.

Ajánljuk még:

Gombás-tejfölös fácán

Az erdő ízei mindig visszaröpítenek a természetbe. Ahhoz, hogy elkészítsünk egy erdőt idéző fogást, nem kell vadaskertbe menni. Fácánt, erdei gombát a piacon vagy a szupermarketben beszerezhetünk, gazdagítjuk aztán füstölt szalonnával, finomítjuk vajjal, tejföllel, adunk hozzá az erdő füveiből, és választunk mellé egy ígéretes köretet.