Céklakrém

Gasztro

Céklakrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 szem cékla
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 2 ek. olívaolaj

 

Tovább olvasok

A céklát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát is feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk ezeket, majd megsózzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Betesszük a sütőbe 180 fokra.

Ha elkezd pirulni, akkor letakarjuk, majd puhára sütjük. Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha már csak langyos, akkor a sajtkrémmel együtt krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, majd pirítóssal tálaljuk.

 A recept a Smeg támogatásával jelent meg.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.