Hozzávalók
- 1,6 kg szarvasgerinc
- 1 dkg borókabogyó
- 6 cl gin
- 0,9 kg kelbimbó
- 1 kg gesztenye
- 1 dl növényi zsiradék
- barnamártás
Elkészítés
A szarvasgerincfilét előzőleg bepácoljuk. Ehhez sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk a borókabogyóval majd tálba tesszük, leöntjük olajjal. Két-három napig hűtőben érleljük.
A pácolási idő letelte után a húst arasznyi darabokra vágjuk és serpenyőben kevés zsíron kérget sütünk rá, majd vékonyan kizsírozott tepsibe tesszük és kemencében vagy 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük.
Ezután visszahelyezzük a serpenyőbe, szintén kevés zsiradékot teszünk alá, majd beleöntjük a gint, és az egészet meggyújtjuk. Nagyon vigyázzunk, nehogy megégessük a kezünket, mert nagy lánggal ég az alkohol! Néhány másodpercig hagyjuk égni, ettől nagyon különleges ízt kap a hús, majd öntsük le egy kevés vörösborral. Pár percet forraljuk a keveréket, majd vegyük ki a húst. A visszamaradt zsiradékot forraljuk össze az előzőleg elkészített barnamártással. Párolt kelbimbóval, párolt gesztenyével és körtével tálaljuk.
Ajánljuk még: