A rózsa a legtökéletesebb ehető virág. Annyi mindet készíthetünk belőle, hogy azt felsorolni szinte lehetetlen. A korai vadrózsáktól egészen a fagyokig nyílókig sok-sok izgalmas illat és íz vár a kert kínálatában! Az ókori rómaiak szörbetet, édes csemegéket készítettek belőle, fejükre rózsakoszorút fontak, maguk köré szirmokat hintettek: rózsával adóztak az élvezeteknek.
Hozzávalók
- 4 dl fehérbor
- 2 dl víz
- 2 dl rózsaszörp
- kevés reszelt citromhéj és szerecsendió
- 1 evőkanál búzakeményítő
- 3 evőkanál rózsás cukor
- 4 tojássárgája
- friss rózsaszirmok
Elkészítés
A bort a vízzel együtt felforraljuk. Közben a tojássárgákat a búzakeményítővel és a rózsás cukorral habosra keverjük, reszelt citromhéjjal és szerecsendióval fűszerezzük. A forrásban lévő borral felöntjük, szüntelen kevergetés mellett belecsorgatjuk a rózsaszörpöt. Máris tálalhatjuk azon melegében, de behűtve is finom, pikáns és csábító leves.
A leveses csészékbe szórjunk néhány friss rózsaszirmot, és ha még gazdagabban szeretnénk adni, egy-két szem rózsás keksszel koronázzuk meg az élvezetet!
Fontos: csak tiszta, vegyszermentes rózsákat használjunk étkezésre, a virágüzletben vásárolt virágokat elfogyasztani tilos!
Ajánljuk még: