Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma
- 30 dkg savanyított kerekrépa
- 2 dl tejföl
- 2,5 -4 liter víz
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 2 ek. olaj
A rántáshoz:
- 7 dkg vaj
- 5 dkg liszt
A galuskához:
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- kb. 2 dl tejföl
- só
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon. Közben a kerekrépa levét kinyomkodjuk, de nem öntjük ki, mert még szükségünk lesz rá. Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a répát, és egy picit hagyjuk, hogy odakapjon a lábashoz. Éppen csak egy picit, figyeljünk, hogy ne égjen le. Ezután felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, aprított fokhagymával, és puhára főzzük.
Közben elkészítjük a galuska tésztáját. A tojást kikeverjük a tejföllel és a liszttel. Közben sóval ízesítjük.
Miután a répa megfőtt, elkészítjük a rántást. A vajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, adunk hozzá egy kevés hideg vizet, simára keverjük, majd a leveshez adjuk. Végül beleszaggatjuk a galuskát egy evőkanál segítségével, és készre főzzük. Egy kis tejföllel is dúsítjuk a levest, és ha nem lenne elég savanyú, akkor adunk még hozzá a kerekrépa levéből. Snidlinggel frissíthetjük.
Ajánljuk még: