Hozzávalók:
½ kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
egy csipet őrölt mustármag
25-30 dkg gomba
2 szál tárkony
1 szelet füstölt hús
1 szelet birkacomb
1 szelet marhacomb
1 kisebb gyömbér
só
víz
reszelt kecskesajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A gulyás akkor lesz a legfinomabb, ha cserépedényben készítjük! Ha ilyenünk nincs, lábasban is főzhetjük. Az aljára tegyük a kockára vágott krumplit, rá a felaprított hagymát, a sárgarépát, majd a kockára vágott húsokat és a gombát. Ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a fűszereket. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi jól ellepi, és tegyük kemencébe, vagy a tűzhelyen főzzük készre. Reszelt kecskesajttal tálaljuk.
Ajánljuk még: