Bojtár gulyás

Gasztro

Bojtár gulyás

Laktató, füstölt húsos leves, ami főételnek is beillik.

Hozzávalók:

½ kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
egy csipet őrölt mustármag
25-30 dkg gomba
2 szál tárkony
1 szelet füstölt hús
1 szelet birkacomb
1 szelet marhacomb
1 kisebb gyömbér

víz
reszelt kecskesajt a tálaláshoz

Tovább olvasok

Elkészítés:

A gulyás akkor lesz a legfinomabb, ha cserépedényben készítjük! Ha ilyenünk nincs, lábasban is főzhetjük. Az aljára tegyük a kockára vágott krumplit, rá a felaprított hagymát, a sárgarépát, majd a kockára vágott húsokat és a gombát. Ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a fűszereket. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi jól ellepi, és tegyük kemencébe, vagy a tűzhelyen főzzük készre. Reszelt kecskesajttal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Látványos finomságok zsenge karottából

A karotta szó hengeres, zsenge sárgarépát jelöl valójában. Dallamos, elegáns kifejezés, így könnyebben eladható azoknak, akiknek a sárgarépa valami nem túl kedves ízemléket jelent. A zsenge, tavaszi karotta nyersen is jó, de ott a helye szinte minden fogásban. Színes, vitamindús, roppanós. És ne feledjük: illatos zöldje a petrezselyemhez hasonlóan felhasználható!

 

Már követem az oldalt

X