Bojtár gulyás
Olvasási idő: 1 perc

Bojtár gulyás

Laktató, füstölt húsos leves, ami főételnek is beillik.

Hozzávalók:

½ kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
egy csipet őrölt mustármag
25-30 dkg gomba
2 szál tárkony
1 szelet füstölt hús
1 szelet birkacomb
1 szelet marhacomb
1 kisebb gyömbér

víz
reszelt kecskesajt a tálaláshoz

Tovább olvasok

Elkészítés:

A gulyás akkor lesz a legfinomabb, ha cserépedényben készítjük! Ha ilyenünk nincs, lábasban is főzhetjük. Az aljára tegyük a kockára vágott krumplit, rá a felaprított hagymát, a sárgarépát, majd a kockára vágott húsokat és a gombát. Ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a fűszereket. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi jól ellepi, és tegyük kemencébe, vagy a tűzhelyen főzzük készre. Reszelt kecskesajttal tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!