Bögrés mákos kevert süti

Gasztro

Bögrés mákos kevert süti

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • 1 alma

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A mákot és a cukor felét együtt púderesre ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a lisztet, a tojást és a tej nagyobb részét. Az almát belereszeljük, és a citrom héjával is ízesítjük a keveréket. Ezután, ha túl sűrű lenne, a maradék tejet is hozzákeverjük.

A tésztát beletöltjük egy kivajazott, kilisztezett, kisebb méretű, de magas falú tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje, és az oldala is elválik a tepsi falától.

Ebből a süteményből egyébként érdemes mindjárt dupla adagot készíteni, biztosan el fog fogyni!

A receptet meg is nézhetitek: 

Ajánljuk még:

Zöldség, ami gyümölcs: a rebarbara

Tavasz végén jelenik meg a piacokon csinos kötegekbe fogva, a pirosas-zöldes levélnyelek tömege, a rebarbara. Sokan szinte észre sem veszik, mások nem ismerik, elmennek mellette, nem tudják, mi mindenre lehetne felhasználni. A friss, roppanva törő rebarbaraszárak közül a pirosas színűeket válasszuk, ezek általában ízesebbek, mint a zöld fajták! A rebarbara íze kellemesen savanykás, üdítő, ám akárcsak a birset, a rebarbarát is csak főzve élvezhetjük. Gyümölcsként bánunk vele leginkább, sós fogásokban ritkán találkozunk vele.