Bögrés mákos kevert süti

Gasztro

Bögrés mákos kevert süti

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • 1 alma

Elkészítés: 

A mákot és a cukor felét együtt púderesre ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a lisztet, a tojást és a tej nagyobb részét. Az almát belereszeljük, és a citrom héjával is ízesítjük a keveréket. Ezután, ha túl sűrű lenne, a maradék tejet is hozzákeverjük.

A tésztát beletöltjük egy kivajazott, kilisztezett, kisebb méretű, de magas falú tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje, és az oldala is elválik a tepsi falától.

Ebből a süteményből egyébként érdemes mindjárt dupla adagot készíteni, biztosan el fog fogyni!

A receptet meg is nézhetitek: 

Ajánljuk még:

Őszi erdei gyűjtögető

Egy erdei séta alkalmával érdemes körbenéznünk a lábunk alatt is, hiszen az avar számtalan kreatívan hasznosítható kincset tartogat számunkra. Cikkünkben sorra vesszük a leggyakoribb kézműveskedéshez is felhasználható erdei terméseket, hogy segítsünk az ötletelésben. Cserébe csak egyet kérünk: az erdőben járva tartsatok be minden írott és íratlan szabályt, vigyázzatok a természetre!