Hozzávalók:
- 1 bögre mák
- 1 bögre cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 db tojás
- 10 dkg vaj
- 1 citrom héja
- 1 alma
Elkészítés:
A mákot és a cukor felét együtt púderesre ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a lisztet, a tojást és a tej nagyobb részét. Az almát belereszeljük, és a citrom héjával is ízesítjük a keveréket. Ezután, ha túl sűrű lenne, a maradék tejet is hozzákeverjük.
A tésztát beletöltjük egy kivajazott, kilisztezett, kisebb méretű, de magas falú tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje, és az oldala is elválik a tepsi falától.
Ebből a süteményből egyébként érdemes mindjárt dupla adagot készíteni, biztosan el fog fogyni!
A receptet meg is nézhetitek:
Ajánljuk még: