Bögrés mákos kevert süti

Gasztro

Bögrés mákos kevert süti

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • 1 alma

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A mákot és a cukor felét együtt púderesre ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a lisztet, a tojást és a tej nagyobb részét. Az almát belereszeljük, és a citrom héjával is ízesítjük a keveréket. Ezután, ha túl sűrű lenne, a maradék tejet is hozzákeverjük.

A tésztát beletöltjük egy kivajazott, kilisztezett, kisebb méretű, de magas falú tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje, és az oldala is elválik a tepsi falától.

Ebből a süteményből egyébként érdemes mindjárt dupla adagot készíteni, biztosan el fog fogyni!

A receptet meg is nézhetitek: 

Ajánljuk még:

Zebratorta (egy kicsit másként)
A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más.