Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 2 ek. sertészsír
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db paprika
- 1 ek. fűszerpaprika
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 1 kg burgonya (B típusú)
- só
Elkészítés
A húst közepes kockára vágjuk, és serpenyőben, kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Amíg a hús sül, egy másik serpenyőben a maradék zsiradékon puhára dinszteljük a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát. Enyhén megpirítjuk azt is, majd elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a vörösbort, majd az egészet a húshoz keverjük. Sózzuk, fokhagymával ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Közben mindig pótoljuk az elpárolgott szaftot.
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.

Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, ráöntjük a félig kész burgonyát és a krumpliléből annyit, hogy a húst pont ellepje. Ekkor a burgonya miatt már nem szabad kevergetni az ételt, csak hirtelen mozdulatokkal rázogatni. Addig főzzük még, míg minden teljesen meg nem fő.
Ajánljuk még: