Beluga lencse zöldségekkel, bivalyhúsos sült kolbásszal

Gasztro

Beluga lencse zöldségekkel, bivalyhúsos sült kolbásszal

Segal Viktor receptje

Hozzávalók:

  • 2 pár bivalykolbász
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 sárga cékla
  • 8 szilva cikkekre vágva
  • 1 kk édesköménymag
  • 1 kk egész feketebors
  • 1 kisebb szárított chili
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet

 

  • 30 dkg fekete lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 szál paszternák
  • friss petrezselyem
  • só, bors

 

  • 40 dkg padlizsán
  • 2 ek olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A szilvához a fűszereket egy mozsárban összeőröljük, és elkeverjük a nyers, feldarabolt gyümölccsel.

A lencséhez a finomra felvágott hagymát, fokhagymát és a paszternákot enyhén lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Figyeljünk, hogy ne főzzük szét, maradjon enyhén roppanós állaga. Amint elkészült, belekeverjük a petrezselymet.

A padlizsánt felkarikázzuk, majd lesózzuk. Ha kiadta magából a kesernyés levét, akkor megtörölgetjük, majd egy kis olívaolajon 3-4 perc alatt megpirítjuk.

A kolbászt megsütjük. Ha megfelelő vákuumcsomagolásban van, akkor forrásban lévő vízbe helyezzük, és ha egyszer felforrt, a legalacsonyabb hőfokon főzzük tovább kb. 30 percig. Ezután magas hőfokon serpenyőben megpirítjuk.

A céklát héjában puhára főzzük, majd cikkekre vágjuk. Ha minden elkészült, azonnal tálaljuk az ételt.