
Hozzávalók:
- 2 pár bivalykolbász
 - 1 ek olívaolaj
 - 2 sárga cékla
 - 8 szilva cikkekre vágva
 - 1 kk édesköménymag
 - 1 kk egész feketebors
 - 1 kisebb szárított chili
 - 1 ek extraszűz olívaolaj
 - 1 ek balzsamecet
 
- 30 dkg fekete lencse
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 fej salottahagyma
 - 1 szál paszternák
 - friss petrezselyem
 - só, bors
 
- 40 dkg padlizsán
 - 2 ek olaj
 
Elkészítés:
A szilvához a fűszereket egy mozsárban összeőröljük, és elkeverjük a nyers, feldarabolt gyümölccsel.
A lencséhez a finomra felvágott hagymát, fokhagymát és a paszternákot enyhén lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Figyeljünk, hogy ne főzzük szét, maradjon enyhén roppanós állaga. Amint elkészült, belekeverjük a petrezselymet.
A padlizsánt felkarikázzuk, majd lesózzuk. Ha kiadta magából a kesernyés levét, akkor megtörölgetjük, majd egy kis olívaolajon 3-4 perc alatt megpirítjuk.
A kolbászt megsütjük. Ha megfelelő vákuumcsomagolásban van, akkor forrásban lévő vízbe helyezzük, és ha egyszer felforrt, a legalacsonyabb hőfokon főzzük tovább kb. 30 percig. Ezután magas hőfokon serpenyőben megpirítjuk.
A céklát héjában puhára főzzük, majd cikkekre vágjuk. Ha minden elkészült, azonnal tálaljuk az ételt.














