Hozzávalók:
- fejenként 1 szelet bélszín
- 1 dl olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- só
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A húst sütés előtt 1-2 órával kivesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Grillezés előtt sem fűszert, sem sót nem teszünk a húsra, csupán olívaolajjal kenjük meg egy szál rozmaring segítségével.
A grillsütőt felfűtjük 250 fokra vagy a grillserpenyőnket nagyon-nagyon forróra.
A húsokat ferdén felhelyezzük az öntöttvas rácsra, és elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk 2-2,5 percet sülni. Ha letelt az idő, áttesszük a grill másik oldalára a húst, szintén ferdén, hogy a rács színezete keresztben legyen rajta. Így lesz szép mintájú majd a húsunk.
A hús másik oldalát is bekenjük olivaolajjal, majd megismételjük a sütési műveletet.
Amikor letelt a sütési időnk, öt percig pihentetjük a grillen vagy a serpenyőben lefedve a húst.
Ezután mindegyik szelet tetejére teszünk egy kevés vajat, és megszórjuk valamilyen különleges sóval.
Friss salátával tálaljuk.
Ajánljuk még: