Gasztro

Bélszín grillen készítve

A grillezésről szinte mindenkinek a nyár jut az eszébe, pedig sokkal kellemesebb ősszel állni a forró grillrács mellett, és hibátlan ízeket varázsolni egyszerűen, ráadásul izzadság nélkül. 

Hozzávalók:

  • fejenként 1 szelet bélszín
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • 5 dkg vaj

Elkészítés: 

A húst sütés előtt 1-2 órával kivesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Grillezés előtt sem fűszert, sem sót nem teszünk a húsra, csupán olívaolajjal kenjük meg egy szál rozmaring segítségével.

A grillsütőt felfűtjük 250 fokra vagy a grillserpenyőnket nagyon-nagyon forróra.
A húsokat ferdén felhelyezzük az öntöttvas rácsra, és elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk 2-2,5 percet sülni. Ha letelt az idő, áttesszük a grill másik oldalára a húst, szintén ferdén, hogy a rács színezete keresztben legyen rajta. Így lesz szép mintájú majd a húsunk.

A hús másik oldalát is bekenjük olivaolajjal, majd megismételjük a sütési műveletet. 
Amikor letelt a sütési időnk, öt percig pihentetjük a grillen vagy a serpenyőben lefedve a húst.
Ezután mindegyik szelet tetejére teszünk egy kevés vajat, és megszórjuk valamilyen különleges sóval.

Friss salátával tálaljuk.

 

 
 

 

 

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.