Hozzávalók:
- 2 db érett mangó
- 4 db őszibarack vagy nektarin
- kb 1,5 dl víz
- 1 lime leve
- 1 tk méz (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
- tejszínhab
- lime-héj
- méz
![barackos-mangoleves-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1132/article-113269/barackos_mangoleves_recept_Borbas_Marcsi_5_fit_1060x10000.jpg?key=2a0ba89b442898d08c7c35876bc4fb30)
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Fontos, hogy érett, lédús gyümölcsöket használjunk, akkor lesz igazán finom a végeredmény. Érdemes előre behűteni őket. Ha elkészültünk, krémesre turmixoljuk őket. Annyi vizet adunk hozzájuk, hogy sűrű levesállgot kapjunk. Ízesítjük ízlés szerint mézzel és lime-lével.
![barackos-mangoleves-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1132/article-113269/barackos_mangoleves_recept_Borbas_Marcsi_7_fit_1060x10000.jpg?key=189833609bf478f472c536f17b32acdc)
A jéghidegre behűtött tejszínt krémes habbá verjük, majd ezzel tálaljuk az elkészült levest. Reszelt lime-héjjal és egy pici mézzel is díszítjük. Igazi frissítő, könnyű nyári fogás!
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: