Barackos mangóleves

Gasztro

Barackos mangóleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 db érett mangó
  • 4 db őszibarack vagy nektarin
  • kb 1,5 dl víz
  • 1 lime leve
  • 1 tk méz (ízlés szerint)

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • lime-héj
  • méz

 

Tovább olvasok
barackos-mangoleves-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Fontos, hogy érett, lédús gyümölcsöket használjunk, akkor lesz igazán finom a végeredmény. Érdemes előre behűteni őket. Ha elkészültünk, krémesre turmixoljuk őket. Annyi vizet adunk hozzájuk, hogy sűrű levesállgot kapjunk. Ízesítjük ízlés szerint mézzel és lime-lével.

barackos-mangoleves-recept-borbas-marcsi

A jéghidegre behűtött tejszínt krémes habbá verjük, majd ezzel tálaljuk az elkészült levest. Reszelt lime-héjjal és egy pici mézzel is díszítjük. Igazi frissítő, könnyű nyári fogás!

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.