Barack mousse, pezsgőszósszal

Gasztro

Barack mousse, pezsgőszósszal

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 50 g tej
  • 250 g tejszín
  • 20 g cukor
  • 5 g zselatin
  • 100 g baracklekvár
  • 125 g tejszínhab
  • A pezsgőszószhoz:
  • 200 g pezsgő
  • 23g glükóz
  • 60 g cukor
  • 3 g zselatin
  • 150 g baracklekvár

Elkészítés:

Tovább olvasok

A barack mousse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével egy lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin és a cukor fel nem olvadnak. Ezután egy tálba öntjük, és megvárjuk, amíg 28 fokra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tejszínhabot és kis poharakba, vagy csészékbe adagoljuk. Hűtőszekrényben 6 órát hűtjük.  

Mikor kivesszük, óvatosan körbevágjuk a krémet, és úgy borítjuk ki egy tányérra.

Pezsgőszósz

A szószhozvalókat egy edénybe öntjük, felmelegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd lehűtjük és a desszertre öntjük.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Boldogasszony csipkéje termi a nyár legzamatosabbikát – de vártuk már a málnaszezont!

A kis dunakanyari falu határában sok-sok málna termett gyermekkoromban. Ha csak tehettük, kijártunk málnázni, később kötelezően szüretelni. Hiába karistolta össze kezünket-lábunkat a Boldogasszony csipkéje, a málnaág. Azt mesélték, egykor hajók indultak délutánonként Bécsbe, málnával megrakodva. Mára szinte mind eltűntek a nagy, összefüggő málna-ültetvények. Ám a kertünkbe sikerült megmenteni néhány régi, zamatos fajtát, amelyek minden egyes piros szemében ott rejtőzik a letűnt gyermekkor íze, időtlenül. Télire pedig szörp és dzsem formájában mesél a nyári napsütésről, dunai hullámokról.