Barack mousse, pezsgőszósszal

Gasztro

Barack mousse, pezsgőszósszal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 g tej
  • 250 g tejszín
  • 20 g cukor
  • 5 g zselatin
  • 100 g baracklekvár
  • 125 g tejszínhab

A pezsgőszószhoz:

  • 200 g pezsgő
  • 23g glükóz
  • 60 g cukor
  • 3 g zselatin
  • 150 g baracklekvár

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A barack mousse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével egy lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin és a cukor fel nem olvadnak. Ezután egy tálba öntjük, és megvárjuk, amíg 28 fokra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tejszínhabot és kis poharakba, vagy csészékbe adagoljuk. Hűtőszekrényben 6 órát hűtjük.  

Mikor kivesszük, óvatosan körbevágjuk a krémet, és úgy borítjuk ki egy tányérra.

Pezsgőszósz

A szószhoz valókat egy edénybe öntjük, felmelegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd lehűtjük és a desszertre öntjük.

 

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!