Hozzávalók
- 50 g tej
- 250 g tejszín
- 20 g cukor
- 5 g zselatin
- 100 g baracklekvár
- 125 g tejszínhab
A pezsgőszószhoz:
- 200 g pezsgő
- 23g glükóz
- 60 g cukor
- 3 g zselatin
- 150 g baracklekvár
Elkészítés
A barack mousse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével egy lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin és a cukor fel nem olvadnak. Ezután egy tálba öntjük, és megvárjuk, amíg 28 fokra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tejszínhabot és kis poharakba, vagy csészékbe adagoljuk. Hűtőszekrényben 6 órát hűtjük.
Mikor kivesszük, óvatosan körbevágjuk a krémet, és úgy borítjuk ki egy tányérra.
Pezsgőszósz
A szószhoz valókat egy edénybe öntjük, felmelegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd lehűtjük és a desszertre öntjük.
Ajánljuk még: