Barack mousse, pezsgőszósszal

Gasztro

Barack mousse, pezsgőszósszal

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 50 g tej
  • 250 g tejszín
  • 20 g cukor
  • 5 g zselatin
  • 100 g baracklekvár
  • 125 g tejszínhab
  • A pezsgőszószhoz:
  • 200 g pezsgő
  • 23g glükóz
  • 60 g cukor
  • 3 g zselatin
  • 150 g baracklekvár

Elkészítés:

Tovább olvasok

A barack mousse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével egy lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin és a cukor fel nem olvadnak. Ezután egy tálba öntjük, és megvárjuk, amíg 28 fokra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tejszínhabot és kis poharakba, vagy csészékbe adagoljuk. Hűtőszekrényben 6 órát hűtjük.  

Mikor kivesszük, óvatosan körbevágjuk a krémet, és úgy borítjuk ki egy tányérra.

Pezsgőszósz

A szószhozvalókat egy edénybe öntjük, felmelegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd lehűtjük és a desszertre öntjük.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Borbás Marcsi: A normalitás magáért beszél – interjúnk Marcsi Mesél az asztal című kiállításáról

A karácsony hagyományosan nem december végén, még csak nem is az advent elején kezdődik, hanem már nyáron, amikor az okos háziasszonyok és gondos házigazdák el-elpakolják az ünnepi asztalra valót – derül ki Borbás Marcsi Mesél az asztal című kiállításán, ami a téli ünnepkör hagyományos fogásait, rituáléit mutatja be a Budavári Palotanegyedben. Ide látogatva hamar ráébredhetünk: az ételeknél jóval több mindenről mesél az asztal, és azon keresztül Marcsi, aki évtizedes kutatómunkájának eredményét tárta most elénk. A kiállításról és az ott megidézett „rendes” életről beszélgettünk vele.

 

Már követem az oldalt

X