Barack ivólé

Gasztro

Barack ivólé

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg sárgabarack
  • 2 liter víz
  • 1 kg Koronás Szirupcukor

 

Tovább olvasok
barack-ivole-recept-borbas-marcsi

Elkészítés:

A sárgabarackot kimagozzuk, majd simára turmixoljuk. A vizet feltesszük forralni, közben hozzáadjuk a szirupcukrot. Ha a cukor elolvadt, és felforrt a szirup, belerakjuk a leturmixolt barackot, elkeverjük, majd néhány percig forraljuk. Ezután csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd kidunsztoljuk. 

Fogyasztáskor 50 százalékos hígítás ajánlott hozzá.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.