Hozzávalók:
- 4-5 db túlérett banán
- 12 dkg vaj
- 15 dkg barna cukor
- 2 db tojás
- 7-8 dkg tejföl, joghurt vagy kefir
- 25 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- kardámom ízlés szerint
- 2 marék darabolt mandula
- 1 citrom
A díszítéshez:
- Citromos cukormáz
- Banánchips
Elkészítés:
A puha vajhoz hozzáadjuk a barna cukrot, és kihabosítjuk. Ha kész, beleteszünk két tojást és 7-8 dkg tejfölt. Mikor jól elkeveredett a masszánk, akkor 4-5 db érett banánt villával szétnyomkodunk, és ezt a pépet is hozzáadjuk a tésztához.
A 25 dkg lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a kardámommal, majd lassan adagolva adjuk hozzá a vajas, tojásos keverékhez. Az elkészült tésztához 2 marék darabolt mandulát is keverünk. Ízesítjük a keveréket 1 citrom héjával.
Ezután kivajazott, kilisztezett kenyérformába öntjük a tésztát. 180 fokon kb. egy óra alatt sül készre. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le.
A kész süteményt meglocsoljuk egy kis citromlével kikevert porcukros mázzal, és banánchipsszel. A végén darabolt mandulával díszítjük.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: