Banánkenyér Borbás Marcsi receptje alapján

Gasztro

Banánkenyér Borbás Marcsi receptje alapján

Borbás Marcsi receptje egy szuper banánkenyérhez, hogy ne kelljen kidobni a túlérett banánt! 

Hozzávalók:

  • 4-5 db túlérett banán
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • 7-8 dkg tejföl, joghurt vagy kefir
  • 25 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • kardámom ízlés szerint
  • 2 marék darabolt mandula
  • 1 citrom

A díszítéshez:

  • Citromos cukormáz
  • Banánchips

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A puha vajhoz hozzáadjuk a barna cukrot, és kihabosítjuk. Ha kész, beleteszünk két tojást és 7-8 dkg tejfölt. Mikor jól elkeveredett a masszánk, akkor 4-5 db érett banánt villával szétnyomkodunk, és ezt a pépet is hozzáadjuk a tésztához.

A 25 dkg lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a kardámommal, majd lassan adagolva adjuk hozzá a vajas, tojásos keverékhez. Az elkészült tésztához 2 marék darabolt mandulát is keverünk. Ízesítjük a keveréket 1 citrom héjával.

Ezután kivajazott, kilisztezett kenyérformába öntjük a tésztát. 180 fokon kb. egy óra alatt sül készre. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le.

A kész süteményt meglocsoljuk egy kis citromlével kikevert porcukros mázzal, és banánchipsszel. A végén darabolt mandulával díszítjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X