Hozzávalók
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl tej
- ½ csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- ½ liter szőlőszörp
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés
Vaníliás kevert sütit készítünk. A puha vajat a cukorral és két tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, az 1 dl tejet és a fél csomag sütőport. Jól kikeverjük a tésztát, majd megfelezzük.
Az egyik felét beleöntjük egy közepes méretű, kivajazott tortaformába, a másik felébe belekeverjük a kakaót. A kakaós tésztát a vaníliás masszára öntjük, majd keverünk rajta egyet. Fontos, hogy ne legyen egynemű a tésztánk, hanem a vaníliás és kakaós rész elváljon egymástól.
A tepsit 180 fokos sütőbe helyezzük, és ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
Amíg a tészta készül, a szőlőszörpöt felmelegítjük és összekeverjük a tortazselével. Hagyjuk pár percig a tűzön jól felmelegedni (nem kell forralni), aztán félretesszük. Csak akkor öntsük a kihűlt tortalap tetejére, ha már csaknem hideg. (A tortalapot kihűlés után se vegyük ki a formából, mert a szőlőzselének kell a forma, amiben megszilárdul.)
A tortát néhány órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük. Kínálhatunk mellé meleg vaníliamártást, ami még jobban fokozza az ízélményt!
Ajánljuk még: