Az eredeti spagetti carbonara

Gasztro

Az eredeti spagetti carbonara

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 160 g pancetta – füstölt, szárított bacon
  • 8 db tojás
  • 8 dkg parmezán
  • só, bors
  • 0,5 kg durumlisztből készült spagetti vagy saját készítésű tésztához 3 db M-es tojás és 30 dkg liszt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ha saját tésztát készítünk, a tojásokat – só nélkül – begyúrjuk a liszttel, és egy zacskóban pihentetjük fél órát. Az idő leteltével egy lisztezett deszkán kinyújtjuk és szeleteljük. Melegítsünk vizet egy fazékban, de csak a forráspontnál sózzuk. Tegyük bele a tésztát – ha a házi készítésű változatot választjuk, a főzési idő jócskán rövidebb, mint a bolti verziónál. 

A szószhoz egy serpenyőben a kockára vágott húst megpirítjuk, közben a 8 tojást egy tálba felütjük, elkeverjük a reszelt parmezánnal, sóval, borssal ízesítjük. 

A megfőtt tésztát a serpenyőben a szalonnához öntjük, megkeverjük, hozzáadunk egy keveset a tészta főzőlevéből, majd a tojásos parmezános alapot is ráöntjük. Ekkor levesszük a tűzről, gyorsan összeforgatjuk, végül őrölt borssal meghintjük. Nagyon figyelni kell, hogy a tojásfehérje ne csapódjon ki, mert akkor elvész a tészta bársonyos krémessége!

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X