Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 38 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- eperlekvár
- 100 g magas kakaótartalmú csokoládé
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Érdemes porcukrot használni, úgy szebb lesz a tésztánk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is szép simára keverjük. Közben a citromhéjat is belereszeljük. Ha a masszánk sima és egységes, hozzákeverjük a lisztet is. Fontos, hogy a végére olyan állagú tésztát kell kapnunk, ami szépen tartja a formáját.
Ha elkészültünk, habzsákba töltjük a masszát, és sütőpapírral bélelt tepsire csinos kis korongokat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon 6-7 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert akkor kemény lesz a süteményünk! Ha egy picit elkezd pirulni a széle, akkor nyugodtan kivehetjük, így lesz finom, omlós a végeredmény.
Ha a tésztakorongjaink kihűltek, kettesével összeragasztjuk őket. Az eredeti változat sárgabaracklekvárral készül, de én ezúttal eperlekvárt használtam. Ha betöltöttük a süteményeket, érdemes hagyni őket kb. egy órát, hogy a tészta egy picit beszívja a lekvárt, és ne csúszkáljanak el egymáson a korongok.
Ezután gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét egy csepp olajjal, és szépen kidíszítjük a süteményeket. Ehhez egy rácsot teszünk egy tepsibe, és ráültetjük az összeragasztott korongokat. Egy kanállal óvatosan csíkokat csorgatunk rájuk a csokoládéból. Ha ez valakinek nem megy, akkor óvatosan bele is márthatjuk a sütemények tetejét az olvadt csokoládéba. Amint megkötött a csokoládé, már fogyaszthatjuk is.
Ebből az adagból három tepsire való tésztakorong lesz.
Ajánljuk még: