A legcsípősebb olasz tészta, avagy a penne arrabbiata

Gasztro

A legcsípősebb olasz tészta, avagy a penne arrabbiata

Finom, ráadásul nagyjából 15 perc alatt elkészül!

Hozzávalók (2 főre):

  • 250 g penne
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz darabos paradicsomkonzerv
  • egy fél vagy egy egész csípős paprika (csípősség szerint)
  • 50 g parmezán, reszelve
  • 4 ek olívaolaj
  • bors
  • 4 levél friss bazsalikom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Kezdésnek vizet forralunk, forrás után sót és tésztát adunk hozzá, és a dobozon szereplő adatok szerint fogkeményre főzzük a tésztát.

Míg fő, felaprítjuk a hagymát, lereszeljük a sajtot. Után az olívaolajon megfuttatjuk a darabolt fokhagymát, majd mehet hozzá a paprika. Ekkor jön a paradicsom, sóval-borssal fűszerezzük és öt percig rotyogtatjuk. A főzőléből 3 evőkanállal a szószhoz adunk, majd mehet bele a tészta.

Friss bazsalikommal és parmezánnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.