Gasztro

A legcsípősebb olasz tészta, avagy a penne arrabbiata

Finom, ráadásul nagyjából 15 perc alatt elkészül!

Hozzávalók (2 főre)

  • 250 g penne
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz darabos paradicsomkonzerv
  • egy fél vagy egy egész csípős paprika (csípősség szerint)
  • 50 g parmezán, reszelve
  • 4 ek olívaolaj
  • bors
  • 4 levél friss bazsalikom

Elkészítés

Kezdésnek vizet forralunk, forrás után sót és tésztát adunk hozzá, és a dobozon szereplő adatok szerint fogkeményre főzzük a tésztát.

Míg fő, felaprítjuk a hagymát, lereszeljük a sajtot. Után az olívaolajon megfuttatjuk a darabolt fokhagymát, majd mehet hozzá a paprika. Ekkor jön a paradicsom, sóval-borssal fűszerezzük és öt percig rotyogtatjuk. A főzőléből 3 evőkanállal a szószhoz adunk, majd mehet bele a tészta.

Friss bazsalikommal és parmezánnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.