Hozzávalók (2 főre):
- 250 g penne
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz darabos paradicsomkonzerv
- egy fél vagy egy egész csípős paprika (csípősség szerint)
- 50 g parmezán, reszelve
- 4 ek olívaolaj
- só
- bors
- 4 levél friss bazsalikom
Elkészítés:
Kezdésnek vizet forralunk, forrás után sót és tésztát adunk hozzá, és a dobozon szereplő adatok szerint fogkeményre főzzük a tésztát.
Míg fő, felaprítjuk a hagymát, lereszeljük a sajtot. Után az olívaolajon megfuttatjuk a darabolt fokhagymát, majd mehet hozzá a paprika. Ekkor jön a paradicsom, sóval-borssal fűszerezzük és öt percig rotyogtatjuk. A főzőléből 3 evőkanállal a szószhoz adunk, majd mehet bele a tészta.
Friss bazsalikommal és parmezánnal tálaljuk.
Ajánljuk még:
Diótorta
Hat narancsos dekoráció, amely fillérekből teszi szebbé a karácsonyt
„Az ünnepet ki kell böjtölni” – Adventi beszélgetés Várszegi Asztrik atyával
Szeretnéd, ha a gyermeked minél nagyobb örömöt élne át? Érdemes már korán bevezetni a 3 ajándék elvét!
Ha mindig csak három ajándékot kap az utód, sokkal nagyobb a várakozás és az öröm. Tapasztalatból mondom.