A legcsípősebb olasz tészta, avagy a penne arrabbiata

Gasztro

A legcsípősebb olasz tészta, avagy a penne arrabbiata

Finom, ráadásul nagyjából 15 perc alatt elkészül!

Hozzávalók (2 főre):

  • 250 g penne
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz darabos paradicsomkonzerv
  • egy fél vagy egy egész csípős paprika (csípősség szerint)
  • 50 g parmezán, reszelve
  • 4 ek olívaolaj
  • bors
  • 4 levél friss bazsalikom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Kezdésnek vizet forralunk, forrás után sót és tésztát adunk hozzá, és a dobozon szereplő adatok szerint fogkeményre főzzük a tésztát.

Míg fő, felaprítjuk a hagymát, lereszeljük a sajtot. Után az olívaolajon megfuttatjuk a darabolt fokhagymát, majd mehet hozzá a paprika. Ekkor jön a paradicsom, sóval-borssal fűszerezzük és öt percig rotyogtatjuk. A főzőléből 3 evőkanállal a szószhoz adunk, majd mehet bele a tészta.

Friss bazsalikommal és parmezánnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Zebratorta (egy kicsit másként)
A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más.