A csodálatos kétszer sült palacsinta

Gasztro

A csodálatos kétszer sült palacsinta

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3-4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • citromhéj

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 3 tojásfehérje + 1 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 tojássárgája + 1 ek cukor

A tetejére:

  • 3 dl zsíros tejföl
  • 2 ek cukor
  • citromhéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tészta száraz hozzávalóit, a lisztet, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és egy kevés tejet, majd simára keverjük. Ezután jöhet hozzá a maradék tej és a szóda, illetve a citromhéj. Az egészet szépen kikeverjük, és beállítjuk a megfelelő állagot. Ha a vastag palacsintákat szereti a család, akkor kicsit sűrűbbre hagyjuk a masszát, de ha a vékonyat szeretik, akkor hígabbra készítjük. Ezután kisütjük a palacsintákat. Közben a túrót villával kicsit összetörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal és a vaníliával.

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját és a cukrot verjük habosra, majd a fehérjéből készítsünk egy pici citromlével, a cukorral és egy csipet sóval krémes habot. Először a sárgájával keverjük össze a túrót, majd óvatosan forgassuk bele a habot is. A megtöltött, feltekert palacsintákat egy kivajazott tepsibe helyezzük, és jól meglocsoljuk a cukorral és tojássárgájával kikevert, citromhéjjal ízesített tejföllel. 180° C-on 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

 

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!