Aktív

Van itt minden, ami segít rápörögni a sportolásra: öt applikáció, amit érdemes ismerni

Sokunkon van már okosóra, de olyanok is akadnak szép számmal, akik telefonjukon követik nyomon, hány lépést tettek aznap, hány kalóriát égettek. Ha szerettek ilyesmivel kísérletezni, és tetszik a gondolat, hogy az okoseszközeiteket bevessétek az edzések során, az alábbi appok használatát jó szívvel ajánljuk!

Nike Training Club (NTC)

Egy rendkívül könnyen kezelhető és hasznos alkalmazás a Nike Training Club. A teljesen kezdő szinttől indulva edzések százait csinálhatjuk végig úgy, hogy edzők mutatják be videón, mit kell tennünk. Az edzések nagy része nem igényel eszközöket, így akár otthon is elvégezhetők. Ha kipróbáljuk, könnyen olyan érzésünk támadhat, mintha egy kis csoportos órán lennénk, ellenben szégyenlősök számára még kényelmesebb is lehet, hogy egyedül vannak a szobában. Persze a magányos edzés előnyei mellett hátrányokkal is járhat: ilyenkor nagyon észnél kell lenni, hogy a feladatokat megfelelő módon végezzük! 

Az NTC-ben vannak néhány perces magas intenzitású edzések, félórás teljes testet megmozgató tornák, nyújtások, hasizmot, mélyhátat célzó gyakorlatok, sőt, még a jóga szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat. A lista tényleg végtelen, minden napra megtalálhatjuk a hangulatunknak, célunknak megfelelő mozgásformát. 

Kezdőknek kiváló belépő lehet a fitness világába!

Nike Run Club

Sokan használnak valamilyen applikációt futóedzéseikhez. Én is többfélét próbáltam már, míg arra jutottam, a Nike Club sokkal összetettebb, mint bármelyik hasonló app, s így többet is ad.

Hasonlóan a Nike Training Club-hoz rendkívül felhasználóbarát ez a felület is, de legnagyobb előnye, hogy személyre szabott edzésprogramokat kínál. Találunk a rendszerben 20 perces „Első futás” programot, regeneráló futást, de akár egy maratonra is segít nekünk felkészülni ez az app.

Futás közben pedig nem lepődjünk meg, ha egy edző is a fülünkre szól, tanácsokkal lát el minket, ez is nagyon hasznos és jópofa funkció.

FitBod

Ezt az alkalmazást leginkább a súlyzós edzés szerelmeseinek ajánlom. Itt is egy edzéstervező alkalmazásról van szó, a fő különbség az NTC-hoz képest, hogy ez esetben kimondottan konditermi körülményekhez igazították az edzésprogramot. A szokásos adatok (magasság, súly, életkor) és célok megadása után ki kell választanunk, milyen eszközök állnak rendelkezése az edzőteremben, ahol az edzést végezzük. Az app ez alapján állítja össze a gyakorlatokat, sorozat és ismétlésszámokkal együtt. Ezt az alkalmazás

csak olyanoknak javaslom, akik már rendelkeznek több éves súlyzós edzésmúlttal:

nekik jó megoldás lehet, ha elakadtak, vagy egy kis színt szeretnének vinni az edzéseikbe. Kezdők azonban inkább kérjék személyi edző segítségét az első lépésekhez, edzéstervekhez, mert hamar kedvünket szegheti egy baleset, ha ész nélkül kezdünk az edzésbe...

FitRadio

Legtöbben el sem tudjuk képzelni az edzést kedvenc zenéink nélkül, egy-egy jól megválasztott zeneszám néha tényleg átsegíthet a holtponton, segít kipréselni néhány plusz lépést vagy ismétlést. De olyan is előfordul, hogy már rongyosra hallgattuk az edzős listánkat, a fitneszteremben szóló minimál technótól pedig a hideg futkos a hátunkon. Ha kifogytunk az ötletekből, jó megoldás lehet valamelyik online rádiót választani. A FitRadio 28 műfajt kínál, a rocktól a hip-hop-ig

van itt minden, ami segít rápörögni a sportolásra.

Még karácsonyi lista is létezik, ha valaki az ünnep közeledtével az edzőterembe is csempészne egy kicsit az ünnepi hangulatból.

MyFitnessPal

Kicsit kakukktojás ez az app annyiból, hogy nem szorosan az edzéshez kapcsolódik, az egészséges életmód kialakításában viszont már annál nagyobb segítség. Tulajdonképpen egy hatalmas kalória-adatbázisról van szó, aminek használatával minden egyes elfogyasztott falatot számon tarthatunk. A rendszer keresőjében kiválaszthatjuk, mit ettünk, s láthatjuk, abban mennyi a zsír, szénhidrát, fehérje stb., ez pedig egy diétában óriási segítség tud lenni. Sokféle ételt megtalálhatunk az adatbázisban, ám ha szeretnénk, az élelmiszer csomagolásán szereplő QR-kód beolvasásával mi magunk is felmenthetünk a felhőbe ételeket. 

Külön szerettem ebben az alkalmazásban, hogy bár követhetjük vele, mit és mennyit ettünk, s ez hány kalóriát tesz ki, nem szükséges méricskélni az elfogyasztott ételek súlyát, ugyanis a rendszerben kiválaszthatjuk, hogy egy közepes répát ettünk, egy L-es tojást, stb. 

A MyFitnessPal már csak azért is segíthet fogyni, mert ha egyszer le szeretnénk könyvelni mindent, amit ettünk, ittunk, lehet, ritkábban járunk rá a nasisdobozra még egy kocka csokiért...

 

Már követem az oldalt

X