Ciki a kockahas, éljen az apatest? – A férfiideál nyomában

Kockahas, széles váll, dagadó izmok – a kilencvenes és kétezres évek férfiideáljának jellemzői. Csapott váll, kerek pocak – a napjainkban hódító apatest-jelenség leírása több felmérés szerint. Hogyan jutottunk ide? Hiába, a szélsőségek szélsőségeket szülnek.

Kamaszkorban az edzőteremben – tiltsuk vagy támogassuk?

Hazánkban, ahogy a világ többi részén is, egyre népszerűbbek az edzőtermek. Évről évre többen szerelmesednek a súlyzók és tükrök övezte közegbe, és ez alól a fiatalok sem kivételek. Sokaknak iskola után az első útja ide vezet, a szülők pedig nem mindenhol örülnek ennek.

Mégsem a koplalás a megoldás? Diétás tévhitek nyomába eredtünk

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a tudatos táplálkozásra és az egészséges életmódra, ami nagyon örvendetes. Csak megdöbbenve tapasztalom, mennyire keveset tud a többség az alapokról, annak ellenére, hogy a csapból is ez folyik. Ez persze nem véletlen, manapság hajlamosak vagyunk elveszni a ránk zúduló rengeteg információ között. Itt az ideje leszámolni néhány elterjedt tévhittel.

Étkezés edzés előtt – mikor, mit, mennyit?

Az edzés előtti étkezésről sokan, sokféleképpen gondolkodnak. Egyesek szerint ilyenkor mindent szabad, mások inkább önmérsékletre intenek. Az igazság megint valahol középen, az éhgyomros önsanyargatás és a tréning előtti töltött paprika között van.

Már követem az oldalt

X