Allergén nélkül, biztonságosan
A 2025-ben hetedik alkalommal a Csak a Mentes által profi és amatőr kategóriában megrendezett verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni: a versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán.
A kategórianyertes Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet és értékes nyeremények várják.
Fókuszban a kreativitás
Idén először lesznek kötelezően használandó alapanyagok is, így a versenyzőknek még inkább szüksége lesz a kreativitásra és képzelőerőre; a fenntarthatóság jegyében pedig a választható alapanyagok kizárólag szezonális termények lesznek.
Fotó: METRO
A versenyen amatőr és profi kategóriában is indulhatnak a jelentkezők.
Az Év Mentes Séfje verseny döntőjét február 20-án rendezik meg, melyet elődöntők előznek meg mindkét kategóriában, a METRO Gasztroakadémián.
Fontos tudnivalók
A jelentkezési határidő 2024. január 24., melyhez a linken található online űrlapot kell kitölteni és teljesíteni a jelentkezés feltételeit:
- január 28. – amatőr kategória selejtező
- január 29. – profi kategória selejtező
- február 20. – mindkét kategória döntő
A versenykiírás a kötelező alapanyagokkal és a verseny menetével a linken elérhető.
Fotó: METRO
Zsűri
Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli: Mautner Zsófi gasztroblogger, szakíró, műsorvezető, Stőhr Gréta egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem konyhavezetője, vegán séf, Ádám Csaba, az egykori Olimpia étterem tulajdonos-séfje, Molnár György mesterszakács, szaktanár, gluténmentes gasztronómiai szakértő.
A zsűri elnöke Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, aki a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának győztese. A verseny háziasszonya pedig Szinetár Dóra színésznő lesz.
Ajánljuk még: